Menu
Max_Weber

Бареков: Проклет да съм, ако продам "България без цензура" на Доган!

Заклевам се да бъда проклет, ако продам „България без цензура“ на Ахмед Доган. Това обяви лидерът на ББЦ и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков пред препълнената зала на Драматичния театър във Видин. По-рано през деня той обвини Волен Сидеров, че се е продал на ДПС, а след БСП и ГЕРБ са сторили това. „Наричат ме популист - нека съм популист - че искам да извадя българския народ от бездната на бедността. Аз съм патриот“, каза пред видинчани Бареков.

Сидеров извърши най-голямото предателство, превърна се в мекере, защото продаде партията си и българските патриоти на Лютви Местан и ДПС, категоричен е лидерът на „България без цензура“. „Тези хора не са лоши, защото са турци, а защото са крадци, грабители на българския народ, за да строят палати, обясни той. За какво са им тези пари, които заграбиха от хората, за какво ще ги харчат, колко години мислят, че ще живеят. Тези пари няма да им донесат щастие. За да получите щастие, работете за хората“, призова ги задочно Бареков.

Народен представител не може да бъде професия, това е призвание, каза той пред видинчани. Възмути се, че депутатите ни взимат по 5 хил. лв., а не могат един месец да съберат кворум. И отсече: Те са позор за народа си. „Държавата ти плаща режийните, храната и транспорта, ще работиш там на ползу роду и като излезеш, ще бъдеш вече един експерт, а не като бившите и днешните министри, да ги е страх да излязат навън. Аз искам да вляза във властта по начина, по който съм влязъл, и да си тръгна по същия начин. ББЦ е единствената формация, която е алтернативата на партиите в парламента“, заключи той.

„Срещу мен са партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС, които си имат патерици. Тези партии са моите опоненти. Искам на 25 май вашият глас, за да предизвикам предсрочни парламентарни избори и да ги сваля завинаги от власт. Избирайки нас на евроизборите с цел предсрочни парламентарни избори, вие ще получите ново правителство с нов лидер в мое лице. Аз съм готов, заяви лидерът на ББЦ.

Въпреки цялата фалшификация, която се готви за вота на 25 май, пак имаме, шанс да излезем победители, а случи ли се това, само гледайте какво ще ги направя. Страхуват се от нас, страхуват се от мен, защото вие стоите зад мен, обърна се Бареков към видинчани. Той поиска от хората да не си продават гласа и отново повтори, че коалицията няма да дава пари за купуване на гласове. Нашата победа трябва да бъде победа на морала, на каузата. Нека бием тези, които са се научили да купуват гласове, призова той.

Аз имам план – по-малко държава в бизнеса и повече държава в социалната политика. Държавата трябва да подкрепя бизнеса, а не да го рекетира. Бизнесът иска ново правителство с нови хора, енергични. Държавата трябва да разбере, че нейното място е обратно при хората. Ние сме единствените, които дойдоха, видяха и чуха болките на хората. Видях болката на българския народ и я усетих.

Бареков зададе четири въпроса към пълната зала, като обясни, че това е една бърза социология. „Искаме ли предсрочни парламентарни избори?“, „Искаме ли ново правителство?“, „Искате ли ББЦ на власт?“, „Искате ли Бойко Борисов в затвора?“, обърна се лидерът на ББЦ към видинчани. Залата изригна с единодушно „да“ на всичките му въпроси, а той коментира шеговито: „В бойна форма сме“.

Преди срещата си със симпатизанти в театъра, лидерът на ББЦ и зам.-председателите на партията Рада Коджабашева и Ангел Славчев бяха посрещнати от стотици жители на града и от Видинския духов оркестър в началото на градската градина. Хората се струпаха около Бареков да го поздравят и да му пожелаят успех на евроизборите, а ученици се снимаха с него.

Във Видин закриваме кампанията за Северозападна България на първите избори, в които участва най-новата партия, съобщи Бареков. "Тук прекарах празниците в продължение на 1 седмица, посетих много села, не остана по-голямо село, в което да не бях. Много ми стана обидно снощи след препълнения театър във Враца ми се обади по-стар политик и ми каза – виждам те, че много хора, ама само си губиш времето, отдава унищожихме този край и 20 хиляди човека да вземеш, не си прави усилията, този край е забутан. Искам да задам въпрос – кой се опита да убие Северозападна България. Седем години сме в ЕС, а градът обезлюдява, Северозападна България тъне в разруха. Виновни за това са политиците – Иван Костов, Лютви Метан, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Бойко Борисов. На тази хлебарка Борисов, краят ще му бъде следният – ще го смачкам. Той открадна парите за магистрали, естакади, нито метър път не беше положен в Северозападна България, вашите пари отидоха, за да се откраднат милиарди за софийското метро. 3,5 млрд. отидоха там, от които откраднаха 2 млрд. Но най-много откраднаха от майките, децата, хората с увреждания и възрастните хора", обърна се към видинчани Бареков.

Аз съм едно момиче, която се бори за хляба на Северозапада, каза от своя страна Десислава Тодорова, която е девета в евролистата на коалицията. Като представител на най-бедния регион в ЕС, ще настоявам за специална оперативна програма, насочена само за нашия район, но тя да бъде изготвена след допитване до нас, местните хора, а не хората от София и Брюксел да решават вместо нас, посочи Тодорова. Тя допълни, че настоява и за специална национална програма с приоритети - образование, здравеопазване, социална политика, подкрепа за дребните фермери и дребния бизнес, а не средствата от ЕС да отиват при богатите фермери, а нашият регион да продължава да опустява и селата ни да се обезлюдяват. Съгражданката й Мая Методиева, която е 11-та в евролистата на коалицията, благодари на Николай Бареков и на "Евромайки" за това, че са повярвали в нея, макар да е млада и да е от ромски произход - от местния кв. "Нов път". Методиева изтъкна, че само ББЦ е издигнала двама кандидати от Видинския край - и двете са жени. Младата ромка разказа, че работи от 16-годишна, а родилите й са в чужбина. „България без цензура“ наистина мисли за ромите, подчерта тя. Не се съмнявайте, че ББЦ е част от вас, това е партията на народа. Подкрепете ни на 25 май, за да може не само моята майка, но и вашите родили и деца да се върнат в България“, призова тя.

Рада Коджабашева призова видинчани на 25 май да гласуват за коалицията и обясни, че рискът, който биха поели, е че ще участвате за създаване на политики. „Ние ще продължим срещите с бизнеса, с хората, за да знаем какъв е проблемът, какви са техните нужди, за да можем да ги разрешим. Поемете този риск“, призова тя гражданите на Видин.

Ангел Славчев прочете писмо, изпратено до него от българските пенсионери. Възрастните хора пишат, че те отдавна са се убедили - политиците са глухи за проблемите им. „Бареков, Славчев, Петров са вашите хора, защото българските пенсионери не само ще участват в сформирането на политиките на България и на европейско ниво, но наша задача е да ви върнем и достойнството“, каза зам.-председателят на ББЦ. Славчев съобщи, че утре в Народното събрание ще бъде внесен законопроект, който отрязва пипалата на частните съдебни изпълнители и поставя начало на нови взаимоотношения между тях и клиентите им. „Ние сме единствената извънпарламентарна партия, която изработва законопроекти, внася си в НС и ги популяризира в цялата страна“, подчерта той.

По традиция на сцената се качи и Нешка Робева, която призова хората да дадат доверието си на младите около Бареков: "ББЦ се опитва да подаде ръка, да обедини един народ. Тези млади хора, като Деси, Мая, Рада имат нужда от доверие. Нека им го дадем, призова златната ни треньорка. Не бива да разрешаваме да ни разделят и манипулират, само защото на някои политици им е удобно, подчерта от своя страна Нешка Робева.  „Пожелавам им никога да не се срамуват, когато гледат хората в очите и никога да не преживеят онзи миг, в който хората ще кажат. „Вие защо ни излъгахте“, каза Робева.

В залата присъства и ходжата на Долни Цибър, който следва лидерите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден навсякъде в обиколките им из региона.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...