Menu
Max_Weber

Мустафа Карадйъ: С гласа си за ДПС хората още веднъж ще кажат Не на популизма

„Предстоящите европейски избори са много важни за бъдещето развитие на България и съм убеден, че това се разбира от всички наши сънародници, било то от страната или чужбина“, категоричен е народният представител Мустафа Карадайъ, който е и в листата на ДПС за членове на Европейския парламент.

„Освен, че силното присъствие на нашите депутати в семейството на либералите ще позволи максимално усвояване на евросредствата в страната ни, ще бъде и ясен знак, че българинът не желае да бъде управляван никога повече от популисти. Като казвам популисти имам предвид  предходното правителство, което говореше непрекъснато, че се мисли за хората, а всъщност те тънеха в мизерия, а олигарсите станаха още по-заможни. Безработицата се увеличи, а доходите на обикновения българин бяха замразени“, коментира народният представител от Смолянския регион. Той припомни и случаите със закриването на болниците в Девин и Рудозем, с театъра в Смолян и помпозните предизборни първи копки за рехабилитация на пътищата в Смолянско. „Популизъм е, когато оставяш хората без адекватно здравеопазване, а говориш постоянно как ще откриеш болница, която е съсипана от самите тях. Нещо повече, започнаха събирането на молби, за назначаването на персонал, без да е предвиден и нито лев за лечебното заведение“, коментира Карадайъ. „Популизъм е и когато един вицепремиер идва в Смолян и обещае плувен басейн на хората и води  спортния министър да покажат колко са загрижени и как ще бъде ремонтирано плувното съоръжение и спортната зала, а след това да няма никакво развитие по въпроса“, каза още Карадайъ. Според народния представител, хората вече правят разлика между предходните управляващи и сегашните. „Какво правеха политиците от ГЕРБ?-  обещаваха, а нищо не изпълняваха, особено за региони като Смолянския. Какво прави правителството на Орешарски? Въпросът, разбира се, е риторичен. За по-малко от година вече има ръст на доходите, увеличи се минималната заплата, раздадоха се добавки на пенсионерите и най-бедните, повишиха се и доходите за  втората година от майчинството , обърна се внимание на малките региони, на дребния земеделски производител“, добави депутатът. Като доказателство посочи възможността вече и на хората, които обработват под един хектар земя да получават субсидии, изплатените премии на тютюнопроизводителите и т.н. „Вече болницата в Девин заработи, Смолян си има театър, Рудозем рехабилитационен център, отпуснати са 5 млн.лв. за доизграждането на стадиона в Смолян, рехабилитацията на плувния басейн в града и за направата на многофункционална спортна площадка. Започна ремонта на пътните отсечки: Стойките-Пампорово и Стойките-Смолян, това не беше правено десетки години. Общо 18 проекта на общини от област Смолян са одобрени за финансиране по Публично инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", които са на стойност 18,6 млн. лв., като от тях само  за пътните обекти в Смолянски регион са  3,5 млн. лв.“, подчерта народния представител. Карадайъ призова хората да подкрепят Движението за права и свободи, за да може да продължи грижата на сегашното управление към регионите. „Изберете № 29 от интегралната бюлетина на 25 май, за да кажете Да, на Европа в България  и Не, на популизма“, призова кандидатът за евродепутат.

Източник: Пресцентър ДПС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...