Menu
Max_Weber

Антония във Фейсбук: Зная как да защитя правата на българските работници и студенти в ЕС

В предишния мандат работих за правата на пациентите, правата на жените, правата на децата. А за следващия мандат обещах, че ще фокусирам своите усилия върху работните места и правата на българските работници и студенти в чужбина.

По Националната телевизия започна много оживена дискусия за това – колко много семейства изпращат децата и близките си в чужбина. Колко много хора искат да намерят работа навън, защото не могат да намерят своето препитание в България. Виждам, че има и политически партии, които след отварянето на това предложение от моя страна - веднага си го присвоиха и започнаха широко, да го популяризират, защото имат медии, чрез които могат да го направят.

Помислете обаче, някои от тези кандидат-депутати правили ли са някога нещо в Европейския Парламент, някой познава ли ги, познават ли някого, който може да ги последва. Аз зная как да го направя, зная как да защитя правата на българските работници и студенти, на територията на целия ЕС.

Това може да стане единствено и само, ако се работи в посока Европейско законодателство на солидарност и отваряне на работни места преди всичко (с предимство) за граждани на ЕС. Нека след това държавите членки, които са тъй щедри да отварят пазарите си на труда за работници от бившите си колонии, да предлагат свободни работни места, само ако няма кандидати от страна членка, които да са поискали да ги заемат.

Това е първото ми предложение - мога да го защитя и ще го защитя!

Източник: Пресцентър НДСВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...