Menu
Max_Weber

Кристалина Георгиева се включи в инициативата "Отново на училище"

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева посети 138-мо СОУ "Проф. Васил Златарски", където дискутира различни европейски теми с учениците. Най-много на комисар Георгиева се зарадваха най-малките ученици (1-2 клас), който получиха подаръци и видяха на живо "своя представител в Европа". Комисар Георгиева им разказа за своята работа и отговори на въпроси за бъдещето на Европа и мястото на България в нея. Посещението бе в рамките на инициативата на Европейската комисия "Отново на училище".

Всяка година Европейската година осъществява инициативата "Отново на училище", която придоби голямо значение и има забележителен успех през последните години. Целта й е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в инициативата като доброволци, връщайки се в завършеното от тях училище, за да представят своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, да разкажат какво представлява Европейският съюз и да чуят въпросите и мненията на ученици и учители. В България "Отново на училище" се провежда със съдействието на Министерство на образованието и науката.
 
Тази година, в периода 7 – 9 май, в инициативата се включиха включат средни и основни училища от София, Бургас, Велико Търново, Габрово, Плевен, Благоевград, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен, Смолян, Сандански, Гоце Делчев, Първомай, Нова Загора, Ямбол, Силистра, Димитровград, Чепеларе, Неделино, Силистра, Монтана, Враца, Сливен, Троян, Пазарджик.

Източник: Представителство на ЕК в България

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...