Menu
Max_Weber

Петър Курумбашев: Всеки глас за АБВ е глас за ГЕРБ

На нас ни е необходима победа, за нас е важно първото място. Важно е БСП да победи. Казвам го тук в Ковачевци, всеки глас за АБВ е глас за ГЕРБ и съм категоричен, защото те разкъсват част от вота на левите избиратели и по този начин помагат на тях. Аз не вярвам, че АБВ ще успеят да вкарат човек в ЕП, но също вярвам, че те могат да вземат  толкова, колкото да не ни достигне за категорична победа,  заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България, Петър Курумбашев на среща със жители на община Ковачевци. 

„Разбирам, че във всеки отбор има проблеми, но едно е да критикуваш капитана и неговата игра,а съвсем друго е по средата на мача да облечеш фланелката на друг отбор, каза още той пред над сто души . „Защо за нас тези избори са важни, за да можем да покажем, че ГЕРБ окончателно си тръгва от властта. Няма среща на която да съм попитал хората дали искат тази партия да се върне на власт и те да кажат ДА. Непрекъснато чувам, че правителството не се справя с работата си, но всяко правителство има своите грешки, всъщност правителството работи на пълни обороти и нещата започват да се случват. От началото на прехода имаше само едно „безгрешно” правителство и това е кабинета на Борисов, всички видяхме какво последва след тях и то няма нужда от коментар”, допълни Курумбашев. Той бе категоричен, че от мятането на домати през оградите хората не са имали възможност да видят някои много важни неща. Кандидатът на левицата припомни Въвеждането на швейцарското правило за индексиране на пенсиите, което е обещано в предизборната програма и е изпълнено, връщането на практиката да има Коледни и Великденски надбавки, увеличението на детските за второ дете, увеличението на майчинството, вдигането на минималната работна заплата, премахването на 10% данък от минималната работна заплата, чрез което много хора ще могат в началото на следващата година да си върнат по около четиристотин лева. „Това са над 400 хил. души в България. На следващо място искам да отбележа една привилегия за младите хора, която е инициатива и на ПЕС, а именно младежката гаранция. В първите шест месеца когато един млад човек завърши и започне работа неговите осигуровки няма да се плащат от работодателя, а от държавата. Ако той е обучаван от наставник заплатата на наставника също ще се поеме от държавата” разясни Курумбашев. Той допълни, че това е един стимул за бизнеса да наема млади хора, които току що са завършили училище или университет, защото едно е да си имал работа и да си я загубил, а съвсем друго е никога да не си работил и да нямаш опит. „Представете си един млад човек, който няма работа, жилище, образование, той няма да има и най-важното надежда, защото сме изживявали тежки години но сега израства едно поколение, което за съжаление е обезверено, ужасно е да видиш един обезверен млад човек, който не вижда бъдещето си в България” каза пред жителите на Ковачевци той. Четвъртият в листата на КБ обясни на хората,защо Мартин Шулц трябва да бъде следващия председател на ЕК. „Той е от обикновено семейство, израснал в следвоенна Германия , пето дете в семейството, започнал е от най-ниското стъпало и постепенно се е издигал, защото той усеща болката на обикновените хора” завърши Курумбашев.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...