Menu
Max_Weber

Георги Първанов: АБВ ще покаже, че подобно на българския футбол и в родната политика има трети път на развитие

Тезата, че българите са поставени пред избор единствено между ГЕРБ И БСП е невярна. Има трети път. Това заяви пред жители на Разград и региона президентът (2002 – 2012) и лидер на АБВ Георги Първанов.

Той сравни ситуацията в българската политика с тази в родния футбол, където доскорошните столични грандове отстъпват мястото си на млади, но добре подготвени и със самочувствие отбори от страната.

Държавата не може да продължава да се управлява по този начин. Недопустимо е Народното събрание да генерира единствено скандали, както и отговорна институция като президентската, да изчерпва дейността си със заяждане на дребно с  Русия, посочи още Първанов.  Ние казваме „НЕ“  на политиката на задкулисието, в която партии като ДПС диктуват реда в държавата. АБВ ще бъде част от бъдещото управление на страната, а както се случва често в спорта, Движението за права и свободи ще трябва да седне на резервната скамейка, категоричен бе лидерът на Алтернатива за Българско Възраждане.

В заключение Георги Първанов призова за висока избирателна активност. Той подчерта изключителната важност на предстоящите евроизбори за бъдещето  на България, както това, че те се явяват и нещо като референдум, който ще реши по какъв път на развитие ще поеме оттук нататък ЕС.

Източник: Пресцентър АБВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...