Menu
Max_Weber

Борисов: За една година - тотален провал на управлението във всички области

„За една година управление – тотален провал във всяка една област”,  така коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов навършването на една година от парламентарните избори на 12 май 2013 година. „Искам да благодаря на българския народ, че за първи път в новата история една партия, която е била на власт, отново беше поставена на първо място и това първо място е истинската оценка, че ГЕРБ е имал успешен мандат”, каза още Борисов.

„За съжаление, една година по-късно има безпощадна статистика – 40 хиляди души нови безработни, два пъти по-малко инвестиции, нито крачка напред по нито един инфраструктурен проект, точно обратното – забавяне с поне една година. Спрени еврофондове, замразени плащания към общините, безпринципна политика, безумни назначения, тотална изолация на държавата. Отказ от суверенитет - защото само така бих нарекъл изземването на преговорите по „Южен поток” от страна на България в Европейската комисия, което е самопризнание от страна на управляващите, че те не могат да защитават националните интереси. Затова са дали пълномощно да бъдат представлявани от ЕС. Не бих пропуснал - липсата на каквато и да е позиция по Украйна. Не на последно място – огромните заеми, които се взимат, и на практика необезпечени кредити. Ниската събираемост, ширещата се контрабанда – също”, посочи лидерът на ГЕРБ.
По думите му в момента има най-безпринципната коалиция в историята на България – „Атака”,  заедно с ДПС, „Атака”, заедно с БСП – правителство, което се крепи на гласовете на „Атака”. „Тотално разбит парламент, през ден не може да събере кворум, който е задължение на управляващите. Имаме използването на регулаторите като партийни органи - Станишевата сметна палата, ДКЕВР, който умишлено задържа цената на тока и генерира огромни загуби в НЕК. С една дума - за една година тотален провал във всяка една област – това ми е заключението”, обобщи Бойко Борисов.

„Резултатите от изборите нямат значение в България. Трите победени партии от ГЕРБ, в момента управляват”, посочи  бившият премиер. По думите на Борисов задкулисието определя едно управление в България, ако резултатите не са както преди 4 години, когато ГЕРБ спечели и управлява сам. "Сега управлението се крепи на задкулисието, което вкара „Атака” и БСП в една коалиция", каза Бойко Борисов.
Относно затихващите  протести срещу кабинета на Пламен Орешарски, Бойко Борисов коментира: "Хората излизаха по 40 - 50 хиляди души да протестират. Това са интелигентни хора, които видяха, че тази тройна коалиция по мирен път няма да си отиде, а те не са в състояние и ние, като опозиция никога не сме подкрепяли радикални действия, затова просто затихнаха. Хората се примириха с дебелоочието на това „Атака” и ДПС да бъдат в една коалиция". По думите му - няма симпатизант на „Атака”, който да подкрепя коалиция с ДПС.

Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...