Menu
Max_Weber

Симов: След дългото време на „Йес” лейди най-трудното нещо, на което трябва да научим Европа, е да чува и отговорът „не”

„След дългото време на „Йес” лейди най-трудното нещо, на което трябва  да научим Европа, е  да чува и отговорът „не” от нас. България в ЕС може да отстоява собствените си интереси  и такъв е проектът „Южен поток”. От него зависят икономическият растеж и нашият  просперитет”. Това каза на среща с избиратели в пловдивския район „Северен” кандидатът за член на ЕП Александър Симов. Той и колегата му в листа №15 Катя Колева представиха приоритетните направления за работа на европейските социалисти в следващия Европарламент.

„Всички политики на европейско ниво касаят страните-членки и когато те са десни, в България трудно може да ги направим леви, социални  и солидарни”, подчерта икономистът Катя Колева. Журналистът от в. ДУМА Александър Симова допълни, че заради дясното управление Европа загуби не само икономическите си устои, но и част от моралните. „Именно ЕНП отказаха на България за Шенген, въпреки че управляваха ГЕРБ и въпреки, че няколко правителства работиха за покриването на условията”, припомни Колева. Тя цитира кандидатът на ПЕС за председател на ЕК Мартин Шултц, който тогава каза: „Когато една страна е готова, ние нямаме право да я спираме!”.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...