Menu
Max_Weber

Бареков: Каузата на народа стана моя лична битка

Бареков се закле пред хората в Силистра, че каузата на обеднелия народ вече се е превърнала в негова лична битка. Само ББЦ може да направи така, че след изборите да има възмездие за онези политици, които прокудиха младите от родината им и ограбиха народа си, заяви той. "Болката, която срещам всеки ден в страната, е толкова голяма, че друго, освен да работя за каузата на българския народ, аз вече нямам. Тук битката стана вече много лична и аз ще я водя. Ще водя тази битка в името на опропастените съдби на хилядите, които напуснаха страната, в името на пенсионерите", обеща той.

"Болката е една и съща. И за Северозапада, и за Североизтока – това са младите хора. Сега в залата има млади хора, те са последната надежда за България" , каза лидерът на ББЦ.

Бареков увери хората, че е от малкото неопетнени от властта политици, които имат очите и лицето да застанат пред тях. Той обяви, че е отказал да отиде в София днес и да подпише антикорупционен пакт с останалите политически лидери, защото, за разлика от тях, никога не е крал и няма и да краде. Подписали се обаче Борисов и Станишев. "Смешно! Да се закълнем, че повече няма да крадем! А те откраднаха милиони", каза Бареков по адрес на партиите на статуквото.

Дивият капитализъм, който построиха в България политиците ни през последните 25 г., се оказа по-лош от комунизма, при всичките му пороци. Това казвам аз - тази неудобна истина. Искам да реабилитираме демокрацията и Европа у нас, но това може да стане само ако държавата се върне обратно там, където беше - в полицията, армията, здравеопазването и социалната политика, обясни пред препълнената зала в Силистра Бареков.Той припомни, че БСП и ДПС излъгаха пенсионерите, че ще им вдигнат пенсиите, а ще им добавят само по 3 лв. отгоре.

Ще бъда непрекъснато до вас, защото всеки, който се е затворил зад вратите на своята резиденция, е загубил връзка с народа, обеща на хората Бареков.

"Гласувайте за нас, за да има възмездие, да има кой от ваше име да въздаде справедливост в българския парламент", призова лидерът на ББЦ. Бареков заяви, че никоя друга политическа сила не работи за тази кауза. "Останалите партии са готови на срамни сделки, за да оцеляват. Дали ще бъде ДПС с БСП, или ГЕРБ с ДПС, няма никакво значение, тези партии са едно и също нещо. Ще работим за всеки български гражданин, независимо дали е българин, ром или турчин, заяви пред хората Бареков. 28 номер е гласът за победата, заключи той.

Лидерът на "България без цензура" и водач на евролистата на коалицията развенча мита за липсата на пари за социална политика. "Първо, в българската държава продължава да се краде и то на най-високо ниво. Вземат се пари, предназначени за българския бизнес и здравеопазване, но те се пренасочват и това става от българските политици. По сметки на бизнесмен от Силистра, 10 милиарда изчезват на година от българските политици. Парите, които ще ни трябват за майки, деца и възрастни хора, са много по-малко, изчисли той. Какво популистко има в това, че ние ще направим лекарствата за майките, възрастните хора и децата безплатни? Ако тук дойде друг и започне да ви говори, че няма пари, трябва да се спасява бюджетният дефицит, не му вярвайте, знайте, че той краде", предупреди силистренци Бареков.

И лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов извади аргументи срещу мантрата, че в държавата няма пари. Възрастните хора навсякъде задават един и същи въпрос – знаят ли управляващите ни как се оцелява с ниските пенсии. Младите хора питат, къде е образованието, други хора задават въпроса какво се случва с нашето здравеопазване и имат право, призна Каракачанов. Наглостта на нашите политици стигна до там, че един бивш премиер тръгна да обвинява пенсионерите, че му изяли бюджета. За да се вдигнат с 20% пенсиите, ще са нужни 600-700 млн. лв. Всеки говори, че пари няма, но от 24 милиарда къса цигари, половината са контрабандни. Това прави три милиарда лева. Нека контрабандата бъде намалена наполовина, ето ги парите за пенсионерите, обясни лидерът на ВМРО. Той посочи, че освен на цигари има и контрабанда на спирт, има далавери и в здравната каса. Нека се спрат тези лоши практики и нека държавата влезе в ролята си, призова той и обясни, че в противен случай няма как да спрем миграцията, а не се ли спре тя, няма как да градим икономика. „Решенията ни са много прости и ясни. В политиката няма отговор „не може“. Въпросът е да се спре тази класа, която е като касапско куче, което яде кокошките на съседа. Няма нужда да чакаме друг да ни реши проблемите“, заключи войводата.

20 години усвояваме европейски пари, а няма ефект върху живота ни. В същото време ни се обяснява колко процента от европейските пари са усвоени, да усвоени са, но от единици, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. Никой не попита хората как се промени животът им след влизането ни в ЕС, а всеки ни пита дали са сменени плочките в краварниците, дали кокошките ни са щастливи и хуманно ли убиваме прасетата. На фона на всичко това, само ние внесохме законите "Чисти ръце" и поискахме справедливост чрез промените на Гражданския процесуален кодекс, който да сложи край на произволите на частните съдебни изпълнители. Вместо да ги приемат и да защитят хората, ни обвиняват в популизъм, заключи Йончев.

В Силистра е роден последният римлянин, но може да се роди и последният българин, защото са унищожени армията ни, пътищата ни, индустрията ни, предупреди зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. До всичко това се стигна, защото бяхме разделени. Но винаги над целия политически елит е стояла една хитра партия, известна с това, че раздава порции и има обръчи от фирми. Ако на 25 май искате с тези порции и разграбването да се спре, гласувайте с бюлетина номер 28, призова Петров.

В България не останаха треньори по художествена гимнастика, не останаха и хора, а причината е, че всеки, който е завършил образование, гледа навън, с болка призна Нешка Робева. Сега когато слушам идеите на ББЦ, аз вярвам, но това е първата крачка. Сега трябва да направим и втора, за да настанат у нас по-добри времена и да дадем знак на нашите деца да останат. Следващата е да направим така, че да върнем нашите сънародници, първо, защото могат да се реализират у нас, и второ, защото навън на тях винаги ще се гледа като на чужденци, заключи Робева.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...