Menu
Max_Weber

Божидар Лукарски: България да бъде достойна част от една силна Европа

Основните приоритети на Реформаторския блок в предизборната кампания за Европейския парламент са България да бъде достойна част от една силна Европа и да докажем, че това, което е важно за нас е важно и за Европейския съюз. Това заяви лидерът на СДС и председател  на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски пред журналисти във Видин. Той допълни, че сред първостепенните цели на Блока са България да е сред инициаторите на Общ енергиен европейски съюз и създаването на нови работни места чрез ефективно използване на еврофондовете.

Председателят на БЗНС Николай Ненчев изрази удовлетворението си, че при срещите с членовете и симпатизантите на РБ се усеща мощна подкрепа от тяхна страна. Земеделският лидер запозна журналистите и със сигналите, които Блока получава за купуване на гласове, което се осъществява чрез агресивна кампания. Искам да изразя и нашето безпокойство от инцидента с изгарянето на флага на ЕС по време на отбелязването на 9 май от БСП. Обезпокоени сме от агресивната и антиевропейската кампания срещу ЕС и мълчанието на председателя на БСП и ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев, подчерта Ненчев. Той допълни, че Блока ще обсъди промени в Наказателния кодекс, засягащи текстовете, които конкретизират как се процедира при оскверняване на националните символи на България.

Найден Зеленогорски засегна проблемите на Северозапада и отбеляза, че тяхното разрешаване минава през ефективно сътрудничество в рамките на ЕС. В тази връзка сме убедени, че РБ предлага най-компетентната листа, които биха могли да направят проблемите на България важни и за Европейския съюз, допълни той.

Валя Кардашевска от листата на РБ сподели, че представителите на Блока активно обикалят страната и навсякъде се усеща, че са обединени и уверени къде искат да стигнат заедно. Това е  ясния знак, че пътят, по който сме тръгнали е верният, подчерта тя.

Източник: Пресцентър СДС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...