Menu
Max_Weber

Горя офис на Бареков в София

Към 3.00 часа тази сутрин офисът на „България без цензура”, намиращ се на бул. Ломско шосе 77 в София, е бил подпален умишлено. Витрината на помещението е разбита с паве, след което е хвърлен коктейл „Молотов” със запалителна течност. На мястото са се отзовали полиция и пожарна. Към момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване за това кой е извършителя. По всяка вероятност действието е опит за сплашване, което има за цел да неутрализира растящата популярност на партията на Бареков във „Надежда”.

Председателят на софийския щаб на партията Васил Василев коментира: „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. От няколко дни общината ни изнудва да премахнем шатрата, на която водим предизборната си кампания, защото само за последните дни в нея събрахме над 300 заявления за членство в ПП „България без ценузра”. Явно нервите на опонентите ни вече не издържат. Припомням, че преди няколко месеца беше опожарен и офисът ни в Стара Загора. И там, и в София в момента управлява ГЕРБ. Изводът е, че някои партии могат да водят предизборните си кампании единствено с насилствени методи”.

Василев добави, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на България. Той призова органите на реда да си свършат работата и в най-кратки срокове и да установят поръчителите и извършителите на палежа.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...