Menu
Max_Weber

Над 3000 обещаха на Бареков да бият ГЕРБ в Ямбол

Който гласува за нас, гласува за края на това порочно статукво. Гласът за Бареков е гласът за края на ДПС, БСП и ГЕРБ. Това каза пред жителите на Ямбол лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. 3000 души изпълниха спортна зала "Диана" в града по време на срещата с коалиционните партньори от ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, като имаше дори хора, насядали по стъпалата. Освен ямболии присъстваха и жители на Сливен, Котел, Раднево, Елхово, Тунджа, Болярово, Стралджа.

Лидерът на "България без цензура" се обърна към хората от града, управляван от ГЕРБ с въпроса: "Ще бием ли ГЕРБ в Ямбол?", а пълната зала му отвърна мощно "да".

Депутатите, които са изразители на политиката на ББЦ в Народното събрание, напуснаха парламента и няма да се върнат, освен след спечелването на следващите предсрочни избори, съобщи Бареков. По думите му тогава ще има ново правителство, с нова програма и нов министър-председател в негово лице, за да може през 2015 г. да има нов бюджет. „Само тогава ще се намерят пари за безплатни лекарства на децата, майките, възрастните и хората с увреждания“, посочи лидерът на ББЦ.

Ще има и много работа за прокуратурата, защото десетки политици, депутати и министри ще бъдат изправени пред съд, предупреди Бареков. „Няма да позволя политиците да откраднат и един лев от народните пари“, зарече се лидерът на ББЦ и допълни, че когато полиците крадат, те крадат от майки, деца и беззащитни старци. Време е истински патриоти и държавници да поемат управлението на България, категоричен бе той и допълни: "Срамна работа е, последният ни държавник да е бил Тодор Живков".

Бареков призова хората да не продават гласа си, защото вече има алтернатива и има за кого да дадат своя вот. ГЕРБ и ДПС вървят навсякъде заедно и са направили една срамна сделка зад гърба на българския народ. Още малко ще трябва да потърпим, само 10 дни – ще ни мачкат, ще ни уволняват, но след това, ще видите каква вълна ще се отприщи, каза Бареков. Той предупреди политическите си опоненти да внимават какви закани отправят, как плашат да уволняват хора, защото ще дойде време за възмездие. „То няма да е, защото някой е член на определена партия или религия. Вички са равни пред закона, но тези, които си позволиха чрез политика да натрупват пари, да тормозят нормални граждани, ще си платят цената, за тях ще има възмездие“, зарече се лидерът на ББЦ.

На 25 май нас ни чака нещо трудно, не толкова, колкото Одрин, но битката няма да е лека. Срещу нас са всички партии на статуквото, каза зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Ако уважавате паметта на дедите си, които са дали живота си заради вас, ако уважаване труда на бабите и дядовците си, моля, направете своя избор така, че държавата отново да се завърне у дома си. А лозунгът е същият, както по време на Първата световна война: „Сега или никога!“, подчерта Петров.

Не е редно да ни управляват хора, които не знаят как живеят хората у нас, каза лидерът на "Евромайки" Калина Крумова. Тя подчерта и че не е нормално в страна, която е цивилизована и европейска, всеки човек да дава по 6 лева годишно за култура.

Историята повдига националното самочувствие, но не храни, хранят предприятията, каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Заводите, които издържаха този град, ги няма и това трябва да се промени, подчерта той. Задачата на всеки български политик, без значение на какви избори се явява, трябва да бъде точно тази, а не да се разхожда до Брюксел, категоричен е войводата.

20 години ние усвояваме милиарди, но не, за да оправим живота на българското село. Да живееш на село е наказание, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. Вместо за българското село, похарчихме парите за щастливи кокошки. Вместо да подпомогнем на хората, направихме така, че два милиона да напуснат страната и да берат чушки и домати, които да ни внасят у нас. Онагледи ситуацията четвъртия в листата на коалицията и бе категоричен: „С това трябва да се спре“.

Този парламент е компрометиран, каза още Йончев и разказа, че на дискусията в парламента за частните съдебни изпълнители не се е отзовал нито един депутат – нито от ДПС, нито от БСП, нито от ГЕРБ. „Тези хора не се интересуват, че пред вратата на всеки един от българите има по един бирник. Вместо това решиха, че е по-важно да се предизвика вот на недоверие. Но истинският вот е на 25 май“, заключи Йончев.

Подкрепете една коалиция, която ви обещава едно: че няма да позволи да се върнат на власт ДПС, БСП и ГЕРБ, призова лидерът на "Гергьовден" Драгомир Стефанов.

Нешка Робева разтълкува пълната с хора и енергия зала като символ на вярата. „Кокалът трудно се пуска“, посочи треньорката и по думите й битката ще е сериозно. Тя обаче призова хората да не се отчайват.

След срещата лидерът на ББЦ бе изпратен от залата в Ямбол с духова музика.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...