Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: Разработват сценарий за дискредитиране на правителството

Излезе информация в агенциите, която е много любопитна и много показателна, за това как се правят много от нещата в задкулисието в България. Всички преживяхме последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което прочетох, говори  че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща в Троян по повод изтеклите в медиите опорни точки на Иво Прокопиев.

Според Станишев те са оправени към медиите на Прокопиев, разработвайки сценарии да се дискредитира политиката на правителството, както и България в областта на енергийната политика в отношенията с ЕРП-тата. „Като прочетох това си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял от ЕРП-тата 30% на новите собственици – същият този човек и неговите икономически структури. Сега, именно, за да защити тези свои конкретни интереси, е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намерят тук говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въвежда ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП-тата това, което е нормално в цяла Европа, с правилата и законите на страната. Това е много показателно срещу какво се бори правителството, защото България има много проблеми и всички ги преживяваме“, заключи Станишев. След това той проведе среща с младежи в Троян, на която бяха засегнати и други актуални въпроси.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...