Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Управляващите имат хората за шарани

Не се съмнявам в победата на ГЕРБ, ако има висока избирателна активност. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 400 членове и симпатизанти на партията в Перник. Той обясни, че за първи път от 100 години насам рибарският сезон в България се открива не на 1 юни, а на 25 май. „Управляващите имат хората за шарани. Толкова далече стигнаха, за да намалят избирателната активност. Тези избори ще са тест и за гражданското общество. Преди избори и след лов се лъже най-много, но ние от ГЕРБ казваме само истината на хората“, коментира Бойко Борисов. По думите му, тези които знаят, че няма да им се случи да управляват могат да лъжат колкото си искат.

„Имаме историческата възможност в България да влязат огромни пари от добив на газ и нефт, имаме огромни находища. Всяка година даваме на Русия близо 15 млрд. лева за газ и нефт и това е, въпреки че правителството на ГЕРБ намали цената на газа с 20 %. Затова на „Атака“ им е толкова мъчно“, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Пред гражданите на Перник Борисов отново заяви, че ГЕРБ е за „Южен поток“, но при спазване на европейското законодателство. Бойко Борисов поиска БСП, ДПС и „Атака“ да кажат защо това им пречи толкова много. „Ние много обичаме руснаците, но българите ги обичаме повече. За нас по-скъпо от българина няма“, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. По думите му, след 3-4 г. България ще добива и изнася газ, подобно на Румъния, която вече добива газ и има ръст на икономиката 5-6 %, а България е в застой.

„След 25 май усещането на българите ще бъде по-различно. Няма по-неестествена коалиция от БСП, ДПС и „Атака“, както и „Цензурата“, която говори против тях, а в Народното събрание депутатите им гласуват заедно“, заяви още Борисов. Той предупреди българите да се приготвят да връщат 400 млн. на ЕС за проваления проект „Струма“. Бойко Борисов обясни, че управляващите трябва да откриват само обекти изградени по времето на ГЕРБ, защото те нямат нищо направено - пълна нула. „Правят само първа копка и първа заварка. Орешарски и Станишев направиха първа заварка с тръби назаем, а след това ги върнаха. По това Сатиричният театър може да направи постановка. След четири първи копки на Дунав мост и напълно провален проект, ние дойдохме и го построихме, а те се наредиха да се снимат на откриването. Това е безсрамието на тези хора“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

По повод на изказвания в залата, че масово работници в Перник са притискани да гласуват за БСП в противен случай ще бъдат уволнени от работа, Борисов заяви, че хората ги е страх да се оплачат. „Станишев говори, че страхът е изчезнал, но сега има такъв режим, който дори и при Тодор Живков не го е имало“, добави Бойко Борисов. Той припомни, че по времето на ГЕРБ в България бяха инвестирани над 15 млрд. от европейската солидарност, а когато Орешарски беше финансов министър бяха спрени всички еврофондове. И сега за награда българите отново го избраха да бъде на власт, да бъде премиер.

В Перник, Бойко Борисов връчи над 100 членски карти на новоприети членове в ГЕРБ. На събитието присъстваха народните представители от ГЕРБ-Перник. Над 30 са и подадените молби от симпатизанти на ГЕРБ за членска карта, които се обработват и предстои да бъдат издадени.

Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...