Menu
Max_Weber

ББЦ ще е голямата изненада на евровота

За три месеца създадохме партия, която има всички шансове да бъде голямата изненада на евроизборите. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред Иван Гарелов в предаването "Оригиналът" по ТВ7. Той призна, че в продължение на месеци е бил забравен от много медии, но в момента, в който социолозите обявили, че ББЦ и коалиция е трета сила на вота за ЕП, започнали да го търсят всички.

С нито един от изброените - Борисов, Местан, Станишев и Сидеров, няма да управляваме, обеща още лидерът на ББЦ. С Борисов е абсурд някога да седна на една маса, дори на футболен мач с него няма да отида, добави Бареков. Има Видовден за всичко - сега Борисов може би ще трябва да ме търпи като следващия министър-председател, прогнозира Бареков.

Сега аз съм принуден да водя битки, които не съм желал, защото срещу мен се оказа цялото статукво. Изведнъж, като започнахме да пълним залите, се превърнахме във феномен, коментира той и реакцията на ГЕРБ, ДПС и БСП.

ДПС са проводник на чужди интереси, заключи Бареков. Той повтори тезата си, че основният грях на ДПС е рзвращаването на партиите, като посочи за пример "Атака". Сидеров беше последователен български патриот - когато потрябва неговият златен глас в парламента, той подкрепи тази срамна коалиция и вече е наш опонент". По адрес на Първанов лидерът на ББЦ коментира, че той е имал 10 г. комфорт като президент и вместо да направи нещо за страната си, е дал мандата на ДПС.

Лидерът на ББЦ повтори, че последвал и процес на мачкане на симпатизантите на "България без цензура" от страна на депутати, кметове и съветници в страната, основно от ДПС и ГЕРБ, вероятно почувствали се застрашени от устрема на новата формация и пълните зали, с които хората посрещат нейните лица. "Не искам да посегна на тяхното, искам да го взема и да го върна на хората", поясни Бареков.

Искаме да възстановим държавата тухла по тухла - не може да строим само заводи, а да няма силна армия. Искаме нова България. В нея няма място за стария политически ред", категоричен бе той.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...