Menu
Max_Weber

Хиляди посрещнаха Станишев на Шуменското плато

Пред хиляди шумналии лидерът на БСП Сергей Станишев поднесе цветя на паметника „Гроба на курсистите” в местността Байкова поляна на Шуменското плато. Той раздаде автографи на десетки младежи, които носеха плакати, подкрепящи Мартин Шулц. От своя страна лидерът на БСП раздаде тениски с образа на кандидата на ПЕС за председател за ЕК. Станишев бе придружен от заместник-председателя на НС на БСП Димитър Дъбов и депутата от ПГ КБ от региона Иван Иванов.

Пред множеството Станишев заяви: Преди малко повече от една година пак се видяхме тук на този паметник, както за да уважим антифашистите, които през 1933 г. са били жестоко и безскрупулно разстреляни, така и да кажем тогава какво БСП поема като ангажимент пред хората. По думите му смисълът на саможертвата на предшествениците е бил в това да проправят пътя към по-добро бъдеще за България, към свободата, към човешкото достойнство, към това всеки човек да може да  реализира своите мечти тук, в нашето отечество. „Тогава обещахме, че ще направим всичко възможно и невъзможно след 4 години безвремие, 4 години безправие, след 4 години социален геноцид и репресии, след 4 години разбиване на икономиката да обърнем посоката на развитие напред и да дадем надежда на хората”, каза още Станишев. Той добави, че след изборите на миналата година БСП е поела много тежък кръст. „Толкова тежък, че понякога се чудя можем ли да го носим. Направихме правителство без да имаме абсолютно мнозинство в парламента. Направихме правителство от добри експерти, начело с Пламен Орешарски. От първия ден обаче видяхме яростната, ожесточената реваншистка съпротива и ежедневното разклащане на лодката на държавата само и само тези, които съсипаха държавност и човешки съдби, да се върнат на власт. Сега, 1 година по-късно мога да ви каже, че много от нещата, които обещахме ги изпълнихме или ги изпълняваме”, заключи лидерът на социалистите.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...