Menu
Max_Weber

Бареков: Готвят срамна коалиция - ГЕРБ, ДПС и РЗС

Готви се нова срамна коалиция - ГЕРБ, ДПС и РЗС. За това предупреди в Сливен лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Стана така, че дадох шанс на две правителства до момента. С Костинброд свалих ГЕРБ, а вижте какво дойде - ДПС, БСП и "Атака". Днес се готви нова срамна коалиция между ГЕРБ, ДПС и РЗС", подчерта Бареков пред жителите на Сливен, препълнили залата на театъра в града, където се провежда среща с представители на коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден под мотото „Българите заслужаваме повече“.

„Бракът“ на Борисов с Яне Янев ще роди още 200 хиляди души, които ще гласуват за ББЦ, прогнозира Бареков по повод участието на лидера на РЗС в Нова телевизия, където агитираше симпатизантите си да гласуват за ГЕРБ. „Нали помните какви плакати си беше сложил Яне Янев на магистралата – „Ще уволня Бойко Борисов“. Е, сега се гушнаха“, възмути се Бареков.

Аз знам, че тези хора са милиардери с вашите пари. Гласувайте за млади хора, които имат кауза и тази кауза се нарича България, призова лидерът на „България без цензура“.

Днес започва най-вълнуващата седмица в моя живот – според всички социологически агенции и техните проучвания, ние сме трета политическа сила, съобщи лидерът на ББЦ. "Дайте ми още пет дни и ще сме първи, защото имаме енергия", зарече се той.

Партиите на статуквото са объркани. Днес те бяха изненадани от напускането на Даниел Георгиев от ГЕРБ, който ще бъде експерт в ББЦ. Причината тези хора да напускат и да идват при нас, е че осъзнаваме своята отговорност. Ние знаем, че надеждите на българския народ е с нас, защото искат държавата да се върне обратно на тези, които я притежават, посочи още Бареков.

Той посочи, че тези три партии, които сега ни управляват, са се уплашили, че коалцията ще ги бие и решили да отговорят с вот на недоверие в петък. "Но ако техните лидери отидат в петък да си правят пи ар, и аз ще отида в парламента, нека ме спрат. Нашите депутати няма да държат кворума, но ще отида да им кажа в очите какво мислите", закани се Бареков.

Тъжно ми е като гледам какво направиха с българските пенсионери, виждам майки, които не знаят къде ще е бъдещето на децата им, онагледи той ситуацията в страната. „Това, което аз искам да ви дам, е вярата, че ще имаме едно по-добро бъдеще. Това е моята кауза – вярата“, категоричен бе той. И обясни, че негов приоритет ще са младите хора, защото без тях, всички останали разговори губят своя смисъл.

Има надежда за България, каза областният председател на ББЦ в Сливен Георги Балабанов. До този момент нямаше партия и лидер, които да гарантират просперитет, но сега това се промени, отчете той. Досега винаги бяхме на опашката на всички класации, защото на кадърните хора не се даваше шанс, добави още той.

„Направих си застраховка, че няма да свърша в прегръдката на ДПС и тази застраховка се казва ВМРО“, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков преди да даде думата на Ангел Джамбазки, който е втори в листата на коалицията за евровота.

„Евроизборите за нас са само стъпало, за да имаме позиция и да променим нещата в държавата, каза зам.-председателят на ВМРО. „Няма нация без здравеопазване, без доходи и образование. Останалото е една територия. Затова трябва да променим философиите за всички тези политики, но и да сменим хората, които ги определят“, добави войводата. „Добре знаем, че сте лъгани и ви е трудно да повярвате, но затова сме тук пред вас“, посочи Джамбазки.

Решенията на проблемите в земеделието, здравеопазването, образованието могат да се решат и в Брюксел, смята лидерът на ЗНС Румен Йончев. Обвиняваха ни, че водим национална кампания, а не за евроизбори, но това е начин партиите на статуквото да избягат от дебата с нашата коалиция, обясни той и подчерта, че вместо това, те са спретнали един уреден мач, който ще се състои зад стените на Народното събрание и ще се играе без публика. „По това време българският парламент трябваше да гласува други неща като закона "Чисти ръце" и промените в ГПК, с които трябваше да се сложи край на произвола на частните съдебни изпълнители и банките, но вместо това, те решиха да играят нечестно", каза Йончев. Краят на всичко това ще дойде на 25-ти с бюлетина номер 28, заключи той.

Само ние сме готови да сложим нашийника на всички монополи, обяви зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Когато изберем Николай Бареков за премиер, само тогава ще сте спокойни, че банките повече няма да ви тормозят, добави той. С бюлетина 28 ще бъде сложен край на прехода, в който ни ограбиха и ще започнем да градим, зарече се Ангел Славчев. Той пое и ангажимента в Котел отново да има болница, след като управлявалите в годините на прехода я закриха и лишиха от лечение не само котленци, но и жителите на околните села.

Дали този, който пада в бой за свобода, живее в нашите сърца, попита зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. "Нима през последните 25 години ние не загубихме едно от най-важните си достойнства - да сме свободни?! Чужди монополи се подиграват с нас, нямаме работа, нямаме нищо. Тази ли свобода чакахме?, продължи с въпросите Петров. Той призова хората от Сливен да си спомнят за всичко, което сме загубили и за това, че от държава се превърнахме в територия. „Тази лъжа не може да продължава. Така повече не бива. Затова на 25 май, ако искаме тази клика от БСП, ГЕРБ и ДПС да се махне от власт, гласувайте с бюлетина 28“, надъха хората в залата Росен Петров.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...