Menu
Max_Weber

Лютви Местан в Джебел: ДПС е най-европейската партия в България

Независимо от опитите за изграждане на негативен образ на ДПС, Движението за права и свободи ще продължава да се развива като най-европейската партия на България, защото мястото на ДПС  и на България е в ЕС. Това послание отправи към събралите се на площада в центъра на Джебел активисти на ДПС лидерът на партията Лютви Местан по време на възпоменателния митинг, посветен на Майските събития от 1989 г. в Джебел.

Заедно с него бяха и кандидатите от листата на ДПС за Евроизбори 2014 г. Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Станислав Анастасов,  Елисавета Кехайова, Севим Мусак, Мустафа Карадайъ, министърът на младежта и спорта проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, зам.-председателят на НС Алиосман Имамов, заместник- министри и народни представители, областният председател на ДПС- Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер, кметовете от област Кърджали и други представители на ДПС.

Местан обяви категорично, че има три причини, поради които ДПС ще спечели и тези избори. "Първата – при предишното управление за 4 г. Кърджалийският район беше забравен, нула инвестиции! Дори бяха спрени готови проекти, одобрени и изпълнени на 90%. Какво се случи само за една година – една дума и тя е село Гулийка! От един месец всички медии питат защо министър Мариана Георгиева инвестира 60 000 лева в село Гулийка. Разбира се, че ще се инвестира! Когато Гулийка, Бойно, Рани лист, селата от Черноочене отново са в центъра на държавната политика, това означава само едно – че ДПС е на власт и трябва да бъде на власт, за да се почувствате истински европейци и равноправни граждани на европейска България", каза от трибуната Лютви Местан. Като втора причина той посочи  единението на Движението и екипната работа в името на общата кауза, а като пример даде евродепутата Метин Казак. „Той не се направи на сърдит, не се дръпна настрани, както забелязваме в други партии, дава всичко от себе си за общата кауза. Достоен политик, който точно по тази причина ще има и своето бъдеще, така е в ДПС. Затова никой отвътре и отвън не може да ни пробие", подчерта председателят на ДПС. Третата причина за постигане на високи  резултати на ДПС от вота на 25 май според Местан е месецът, през който се произвеждат изборите. "Месец май е нашият месец. Това е месецът на ДПС. Месец на болката, но и месец на нашите надежди. Месецът на нашата европейска перспектива и бъдеще", каза Лютви Местан.  Затова основното ми послание от този митинг е, независимо от опитите за изграждане на негативен образ на ДПС, ние ще продължаваме да се развиваме като най-европейската партия в България", заяви Местан и подчерта, че мястото на ДПС и на България е в Европейския съюз, защото това е повелята на джебелския площад, на Демир баба теке, Пристое, Климент, Момчилград, Тюркян чешма".

Европа на нас ни прилича и ние й отиваме на Европа, вдигнете глави и напред към Европа, с този призив лидерът на ДПС се обърна към множеството на джебелския площад.

Хиляди местни хора и гости на Джебел от Турция, Швеция, Холандия, Германия, Белгия и др. изпълниха до краен предел площада и улиците на източнородопския град по повод 25-годишнината от трагичните Майски събития, дали старта на масовите протести на българските турци срещу  т.нар."възродителния процес". В Джебел бяха и вицеконсулът на Република Турция Ахмед Келоолуж, Гюрай Джем от дружеството на джебелските изселници в Бурса, председателят на Балгьоч Юксел Йозкан, Хюсеин Коджаман, представляващ джебелчани в Измир.

Източник: Пресцентър ДПС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...