Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Ако ГЕРБ не е първа политическа сила, България ще загуби ценно време

Загубим ли още една година, после и да ни се молите няма да можем да оправим нищо. Това заяви пред жителите на Ямбол председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. “Виждате какво е в момента – 40 000 повече безработни, спряха всички инфраструктурни обекти. Нито „Струма”, нито „Хемус”, нито „Марица”. Не само, че няма да ги направят, ами ще трябва да върнем пари за тях” , каза още Борисов.

По отношение на вота на недоверие в областта на енергетиката, поискан от ПП ГЕРБ, Борисов коментира, че управляващите ги е страх от дебат, затова насрочват гласуването за след изборите. Борисов посочи, че насроченото в петък заседание означава, че тогава само ще се говори, а гласуването на вота ще бъде след изборите. „Очаквах да е в сряда или четвъртък и в петък да мине гласуването. Така са преценили. Да видим кворум дали ще съберат”, каза още Борисов.

Борисов акцентира, че БЕХ и НЕК не са подали финансовите си доклади и уточни,че по този начин за вота на недоверие в сектор "Енергетика" нямат реалните стойности. “Те не спазват закона, не ни дават данните си, и нне можем да направим истински анализ. Има официално изказване на Пламен Орешарски, че „няма страшно”. Най-много ни е страх от няма страшно, защото тогава е най-страшно”, допълни председателят на ПП ГЕРБ.

“Ние имахме 130 - 140 депутата, но когато разбрах, че трябва или трябва да излъжа хората с цената на тока, или да го вдигна, за да не фалирам НЕК отидох и си дадох оставката. Хората искаха да се свали цената на тока, а нямаше такива резерви, можеше да се свали до 5 % и то временно”, каза още Бойко Борисов. Той посочи, че в момента НЕК натрупва стотици милиони левове загуби. По думите му в един момент, едно следващо правителство трябва да вдигне цената на тока. “Хората пак ще излязат на улицата и ще кажат: „Чакайте сега, защо се вдига цената?”. Вдига се защото тези я задържат, за да изглеждат добри. Те в момента си подготвят алибито, партизанската война, когато следващото правителство прави реформи”, заяви още Бойко Борисов.

Пред жителите на град Сливен председателят на ПП ГЕРБ обясни, че на тези избори няма как да се стигне до истински дебат. Той обясни, че политически опоненти се страхуват от такъв, защото тогава ще стане ясно, че в навечерието на изборите си приписват чужди заслуги, откриват инфраструктурни обекти, чиито проекти са защитени и реализирани още по времето на управлението на ГЕРБ. „Ако на тези избори не сме първа политическа сила, БСП,ДПС и Атака, заедно с онези, чиито имена по площадите се спрягат за независими, а гласуват заедно с тази коалиция, България ще загуби още ценно време”, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

“Не ви обещаваме, че Европейският съюз ще ви осигури работа, че ще ви повишим заплатите. Не ви обещаваме, защото знаем, че тези обещания са неизпълними”, заяви Борисов . Според него, шансът за България и българите е младите да учат, хората на средна възраст да повишават квалификацията си и да се усвояват еврофондовете. „Единственият начин страната ни да се измъкне от блатото, в което се намира, е здравата работа. Зная, че не очаквате от мен да ви говоря по този начин, зная дори, че може да ви е неприятно, но ние не сме като другите партии“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...