Menu
Max_Weber

Джамбазки: Реформаторският блок работи за интересите на Турция

„Общото между Реформаторския блок и турския премиер Ердгоган се казва Касим дал“. Това каза в предаването „Още от деня“ зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Ангел Джамбазки по време на дебатът с Николай Ненчев - лидер на БЗНС, която е част от Реформаторския блок.

Джамбазки припомни на Николай Ненчев за снимката на лидерите на Народна партия "Свобода и достойнство", също част от Реформаторския блок - Корман Исмаилов и Касим Дал с турския премиер. „Ердоган беше сниман с Корман Исмаилов и Касим Дал, защото той им организираше и финансираше кампанията“, заяви Джамбазки и се обърна към видимо ядосания си събеседник в дебата с думите: „Вие сте в преки коалиционни отношения с Ердоган, искате или не искате. Разбирам, че не ви харесва, на ваше място щях да се чувствам по същия начин“.
Войводата припомни и, че самият Касим Дал е бил заместник-председател на Ахмед Доган и бе категоричен, че поведението на Корман Исмаилов и Касим Дал е неприемливо.

„Вероятно тезата на Реформаторския блок ще бъде срещу строежа на „Южен поток“. Тя се дължи именно на Касим Дал и Корман Исмаилов и защитава турските интереси“, посочи Джамбазки. „Ако България бъде заобиколена за пореден път, кой ще стане разпределителя на този газов поток, кой печели от това?“, попита зам.-председателя на ВМРО и сам отговори: „Турция“. „Ердоган иска да вземе и този проект. Турция работи много умно, чрез хора като вас“, обърна се Джамбазки към представителя на Реформаторския блок. „В момента Реформаторският блок работи за интереса на Турция“, отсече той.

Войводата призовава всеки българин, който се самоопределя като патриот, родолюбец и националист, да подкрепи българския национализъм в лицето на ВМРО в коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

„Нашата коалиция, която според социолозите има възможност да внесе свои представители в Европарламента, ще даде възможност българският патриотизъм и националната кауза да бъдат отстоявани. Другите политически формации, които претендират за такова място, очевидно, според социологическите проучвания, не могат да бъдат представени“, обясни Джамбазки.

„Всеки, който не иска Ердоган, Касим дал и Корман Исмаилов, може да намери своето политическо представителство през ВМРО в тази коалиция“, допълни той и подчерта, че в тази политическа ситуация трябва да се знае кой кой е, кой защитава интересите на България и кой не ги защитава.

Зам.-председателят на ВМРО посочи, че независимо към кое европейско семейство ще се присъедини ББЦ и коалиция, важното е да бъде защитен интересът на България. „Хората искат доходи, образование, здравеопазване. Затова трябва да се бори всеки български евродепутат. Не да ни заобикалят енергийните проекти, а да минават през България и да оставят пари. Хората - и леви, и десни имат нужда от доходи и нормален живот“, заключи той.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...