Menu
Max_Weber

2 000 души от Неделино подкрепиха лидера на БСП Сергей Станишев

Винаги идвам с огромно удоволствие в Родопите. Тук при тази природа  хората стават по-различни. Красотата на планината изгражда личността, прави хората трудолюбиви, добри. С тези думи Сергей Станишев се обърна към близо 2 000 жителите на община Неделино, които го посрещнаха на площада, а жените от „Неделински двуглас“ му посветиха родопска песен. „Много добре знам колко проблеми има Родопския  край, затова винаги когато съм идвал, съм се старал да помогна с нещо конкретно. Идвал съм в предизборни обиколки, но съм идвал  и в други моменти. Спомням си през 2005г., когато бях избран за министър-председател и Родопският край беше пострадал тежко от наводнения. Тогава помагахме и сега пак помагаме“, каза още председателят на ПЕС и лидер на БСП.

Убеждението на социалистите в България и Европа е, че всички граждани в нашата страна и в целия  ЕС  имат равни права - за достоен живот, нормална инфраструктура, право на работа. Това право не е дадено веднъж завинаги, но за да се реализира, се изисква ежедневна борба, в т.ч. и политическа“, посочи още водачът на листата на Коалиция за България за Европейски парламент.

„Днес Европа е в беда, а оттам и всички ние, българите сме в беда. Защото за последните 5 години криза, Европа загърби своите граждани. ЕС се управлява от десните и те наложиха на всички страни една рецепта за борене на кризата, която се свежда до думата рестрикция - ограничаване, орязване и съкращения. Режат бюджетни разходи, които са важни и за хората, и за общините, и за държавите. Затова в най-богатия континент в света има 27 млн. безработни, в т.ч. 6 млн. млади хора без препитание“, каза още Станишев. По неговите думи всеки един от стотиците милиони бедни, безработни в ЕС,  иска промяна. „Тази промяна е само на няколко дни разстояние – 25 май“, посочи още той. Лидерът на БСП каза, че  изборите за ЕП този път са особено важни, защото всеки човек със своя глас, може да реши кой ще бъде начело на Европейското правителство, каква политика ще се води  и как това ще повлияе на България.

Водачът на листата припомни, че по времето на Борисов и Дянков, управляващите не са се интересували от това  как  живеят хората в България. „Ето вече 1 г., с вашата подкрепа, БСП реализира промяната - промяна в интерес на вас, на хората в България, независимо къде живеят, дали в столицата, в средна община или в малко село“.  В тази връзка той посочи грижата на правителството, което по Публично-инвестиционната програма насочи ресурс към малките общини. „В област Смолян са отпуснати 18 млн. лв., в това число и за Смолянска община, която се управлява от ГЕРБ. Само в Неделино са дадени близо 5 млн.лв. – за изграждане на пътя Крайна-Долен и за Детската градина“, обясни Станишев. Лидерът на социалистите посочи, че всички натрупани проблеми за годините не могат да бъдат преодолени с един замах, но и най-дългият път  започва с първите крачки. „БСП е на над 120 г., защото ние сме партия кръвно свързана с живота на народа. С неговите страдания, надежди, с целия път, който страната ни е извървяла. Не сме като онези партии, които светват като комети, създават надежди и очаквания и след това изчезват. Ние сме тук и има кой да ни поиска сметка. Затова сме много по-пестеливи на обещанията, защото гледаме сериозно на нещата“, каза още Сергей Станишев.

Лидерът на БСП коментира и проекта АБВ. „Тъжно ми е за хора, които ще се подлъжат да гласуват за тях, защото никакви красиви думи не могат да скрият, че късайки плът от левицата, заблуждавайки хора с ляво мислене, работят за ГЕРБ,  за основните опоненти, срещу които всеки ляв човек е бил против през изминалите 4 години“, каза Сергей Станишев. В заключение той добави, че Родопите, в лицето на Дора Янкова  имат мощно, настойчиво лоби, което пробива всякакви стени.

Преди обяд лидерът на социалистите посети смолянското село Момчиловци, където запали свещ в църквата „Св.СВ. Константин и Елена“, която празнува храмов празник и поздрави жителите на селото  по случай празника.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...