Menu
Max_Weber

Бареков: По-малко от трима евродепутати за ББЦ ще е фалшификация

Лидерът на „България без цензура“ заяви, че няма да признае резултат от евровота, който дава по-малко от трима евродепутати за коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "По-малко от три мандата за нас в ЕП ще го приема за фалшификация на вота", каза Николай Бареков в "Гореща точка" по ТВ7. Той цитира данните на PollWatch, които обявиха вчера, че ББЦ е трета сила, бие ДПС и ще има трима евродепутати. По думите на Бареков това е агенцията, на която може да се има най-голямо доверие, защото е към Еврокомисията. В същото време той подчерта, че дори агенциите, които твърдяха, че Бареков не съществува, бяха принудени да признаят, че ББЦ взема 12-13% на евровота.

"За нас ще има вълна. Резултатът за ББЦ ще е огромен. Затова БСП, ГЕРБ и ДПС да внимават какво ще правят с нашите бюлетини. Има екзитпол, който сме поръчали", предупреди Бареков и посочи, че ще се постарае той да върви онлайн. Лидерът на ББЦ отново предупреди, че партиите на статуквото масово купуват гласове и даде за пример бизнесмена Христо Ковачки, който "стимулира" работниците си с пари, за да дадат вот за социалистите: "Ковачки, който приватизира сума ти мини по време на Тройната коалиция, месеци наред не плаща заплати. Сега дава по 100 лв. на работниците си, за да гласуват за БСП. Това е цинизъм!", възмути се Бареков. "Когато ББЦ спечели изборите, на Ковачки ще му се отнемат всички мини и ще се върнат на държавата", зарече се Бареков. Той предрече, че в Бобов дол масово ще гласуват за ББЦ и коалиция, защото знаят, че Ковачки ще бъде разследван по тяхно време. Бареков уточни, че посещава при обиколките си само тези фирми, в които работодателят е платил заплатите и осигуровките.

"За тези три месеца кампания се видях лично и стиснах ръцете на 3 млн. българи", припомни Бареков. "Каквото и да интерпретират социолозите, в неделя интерпретацията е на българския народ", смята лидерът на "България без цензура".

Авантюра ще е да продължи втора зима сегашното управление на кабинета Орешарски или другото, което се готви - управление на ДПС и ГЕРБ, предупреди Бареков и отново разви тезата си за национално, центристко обединение след евроизборите с партиите, които не принадлежат към статуквото. Най-добрият вариант е предсрочните избори да са през октомври, за да дойде ново правителство, с нова енергия и нов министър-председател в мое лице. Аз съм последен шанс за българите, заключи Бареков. Който желае промяна на статуквото, в неделя да гласува за Бареков и ББЦ, призова той.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...