Menu
Max_Weber

Бареков: Живея трети живот!

С днешна дата живея трети живот - възкръснах след бТВ, възкръснах след Костинброд, възкръснах и сега. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков на първата си пресконференция след триумфа, който го превърна в явление на евровота. Сутринта казах на майка си: "Майко, аз отивам на заколение, почерпи съседите. Вечерта - каквото сабя покаже!", разказа Бареков. Той благодари на медиите, които са го подценили, защото именно това го е мотивирало и му дало куража да се стегне, след като месеци наред не чул от тях и дума, че може да доведе каузата на ББЦ до успешен край.

Държавата е в тежка ситуация, днес много хора станаха политически трупове, дори и Орешарски. Провалът на Станишев е категоричен и заслужен. Разбира се, Местан винаги може да танцува на трупа на своя политически партньор, анализира резултата от вота Бареков. Той очерта политическия пъзел от тази вечер: "Има един победител и това е ГЕРБ, не ме е срам да ги поздравя, но тази победа им беше поднесена на тепсия от БСП", коментира Бареков.

Нова зима с Орешарски е авантюра. Авантюра е и ако до Орешарски застане и ГЕРБ, категоричен е лидерът на ББЦ. Народът няма да се успокои, ако нещата не се променят, затова трябва да седнем на масата за преговори и да говорим за предсрочни избори и да говорим за консенсусно правителство, каза той. Бареков изведе като приоритет номер едно на този консенсус социалната политика.

Хайде двама евродепутати да си стиснат ръцете, каза Барков, здрависвайки се с Ангел Джамбазки преди началото на пресконференцията. Той коментира, че евродепутатите на ББЦ могат да станат и трима.

До мен са хората, които играха ключова роля в тази кампания, макар техните имена да отстъпваха заради моето в тази кампания. Тук са лицата на ББЦ и коалиционните партньори, посочи лидерът на ББЦ и благодари на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки от ВМРО, Румен Йончев и на „Гергьовден“, като ги нарече истински приятели, както и на заместниците си в ръководството на ББЦ. Той отново благодари и на избирателите, които са гласували за коалицията и помоли медиите да имат респект към тях. Той обаче призна, че се чувства предаден от българските роми. Те, които бяха смазани по времето на ГЕРБ, сега гласуваха и за тази партия и масово за ДПС и БСП. За нас гласуваха малко роми, защото казах, че няма да им плащам, обясни Бареков.

Коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден е първа политическа сила в Македония, съобщи зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на коалицията Ангел Джамбазки. Поздравявам българите в Охрид и Гевгелия в Македония, които масово ни дадоха доверието си и ние ще представляваме интересите им в Европарламента, каза войводата. Така той се обърна и към хората от Босилеград, посочвайки, че с гласовете им разговорите със Сърбия за еврочленство ще минават през коалицията. "Българското родолюбие се връща към корените си. Приемам изборният резултат не като победа, а като задължение и задача, която трябва да изпълним, коментира Джамбазки.

Ще гласуваме срещу правителството, разбира се, то трябва да си ходи, отговори Бареков на въпрос дали ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството. Румен Йончев припомни, че още миналата седмица е казал, че вотът на недоверие ще е на 25-ти май. Според него по-важното предстои – предсрочният вот и новото служебно правителство.

На тези избори българите гласуваха за една формация – „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, повярваха че има алтернатива, повярваха в идеите ни, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...