Menu
Max_Weber

Пламен Орешарски: Надявам се нашите 17 депутати да работят за по-единна и по-солидарна Европа

За разлика от други избори, тези са важни не само за нас, но и за цяла Европа. В този аспект гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на глас на изборите за български представители в Европейския парламент. „Много се надявам нашите 17 депутати да работят за по- единна и по- солидарна Европа в един свят на много нови предизвикателства и рискове, така че в тези усилия да успяват да намират и българския национален интерес“, добави премиерът.

Министър-председателят Орешарски заяви, че след изборите ще покани всички евродепутати – без значение от индивидуалните им политически нагласи, за да обсъдят как може да работят по- ефективно за интереса на българските граждани. „Според мен интересът на българските граждани е по- бърз икономически растеж и по- добро благосъстояние на всички. В този контекст е много важно да имаме единни позиции и да позабравим стари практики взаимно да се клеветим“, каза премиерът. Той изрази надежда избирателната активност да бъде висока.

Източник: Пресслужба Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...