Menu
Max_Weber

Бареков поиска вот за нов парламент на Димитровден

Бареков поиска предсрочни избори за парламент на Димитровден. Тогава народът цани слугите – политиците сме негови слуги и е добре той да ни избере точно на този ден, обясни лидерът на „България без цензура“. Като втори аргумент той изтъкна, че до края на октомври има достатъчно време да се проведе кампанията. Бареков обяви пред медиите, че коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден вече е изпратила писмо до президента с искане за насрочване на предсрочен вот. За нас само това е изходът от сегашната политическа криза, добави той. Независимите депутати, които са зад ББЦ, ще подкрепят вота на недоверие, съобщи Бареков. „Ще гласуваме за свалянето на кабинета Орешарски. Не приемаме ремонти на кабинета и задкулисни покани за кафета и матинета. Сега да правят ремонт на кабинета е все едно да сменят мебелите на Титаник, корабът вече е потънал“, категоричен бе той.

Бареков посъветва Орешарски, Станишев и Местан да не си натискат парцалите, а да поканят основните политически сили да определят заедно кога да са изборите и служебното правителство, което ще управлява дотогава. Лидерът на ББЦ настоя да се проведат сериозни разговори за служебния кабинет, които да са публични, а не задкулисни. Той призова да се излъчи консенсусна фигура за премиер и да се поправи Изборният кодекс. Бареков обаче не пропусна, че условието на ББЦ за участие в преговорите е да се подкрепи законът „Чисти ръце“. „Борисов да не се прави на ни чул, ни видял, а да сяда и да чете този закон“, каза Бареков. Той постави и второ условие – служебното правителство да направи стъпки в посока на стабилна социална политика.

Аз няма да влизам в никакви договорки. Всички трябва да седнем на една маса, да се разберем за националните приоритети, отсече Бареков. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов добави, че само така политическите сили ще се спасят от капризите на ДПС. Българите трябва да се научим на коалиционна култура, за да не позволяваме една етническа партия да ни прави на маймуни, коментира войводата.

Според него резултатът на ДПС е висок само като проценти заради ромските гласове, които накупиха по махалите. Лидерът на ББЦ не спести критики и към БСП за това, че управлява държавата като холдинг. „Жал ми е за Станишев, той беше използван, донякъде и от жена си. Аз съм твърд характер“, коментира Бареков.

Той повтори, че ББЦ и коалиция има покана и от четири политически семейства в ЕП да се присъедини към тях. Готови сме да разговаряме официално, ще видим офертите, но ще гледаме да играем така, че да бъде изгодно за страната. Няма да ни купят с постове за зам.-председатели и секретарки.

Бареков коментира и вота по региони. ББЦ е трета политическа сила в 10 области на страната, където бие ДПС. Коалицията е пред Движението дори в традиционно силни за него райони като Благоевград и Сливен. Бием и АБВ с близо 4% в бастиона на Първанов Перник, посочи той.

Коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден е победител на евровота в Македония, обяви Каракачанов. Той подчерта, че докато у нас се говори за ниска избирателна активност, в две секции е отчетена активност над 70% - Битоля и Скопие. „На този резултат би завидял дори Вълко Червенков. 90% от гласовете там са за нашата коалиция. Това означава, че в ЕП българите от Македония имат свое представителство“, категоричен е войводата.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...