Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: На нахалника трябва да му се казва, че е нахалник – с кое право Станишев ще предлага еврокомисар?

„С кое право Станишев ще предлага еврокомисар. Той не може да се класира пръв в неговата партия, ще предлага еврокомисар” - заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването на Нова телевизия – „Здравей, България”. „На нахалника трябва да му се каже, че е нахалник. Не може победеният, неисканият от неговата партия, доказаният, че купува гласове, да предлага еврокомисар. Кристалина Георгиева си е прекрасен еврокомисар. Те кой ще предложат - Зинаида ли ще предложат?”, изрази възмущението си Борисов.

Той посочи, че Нова телевизия скриха в разследването за купуване на гласове името на партията, която ги е купувала - БСП. „34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот. Или са купени гласовете, или партията му не го иска”, каза Борисов по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Лидерът на ГЕРБ се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21-и май как ще бъде контролиран вотът. Борисов изрази увереността си, че тези 34 хиляди души, които са посочили 15-тия в листата на БСП като първи, всъщност са хората, на които им е казано „гласуваш за 15” и за по-сигурно те са зачеркнали и в квадратчето и в кръгчето този номер. Според него друг вариант за създалата се ситуация е в партията да не искат вече Станишев за лидер и затова са го изместили с преференциалния вот.

Лидерът на ГЕРБ каза, че разчита на чувството за самосъхранение на ДПС, тъй като БСП ще ги завлече и тях в канала. „В сряда трябва да си отидат. В сряда е вотът на недоверие, те просто трябва да си отидат”, категоричен бе  Бойко Борисов. Той обясни как технически може да се предизвикат предсрочни избори: „Това е демокрацията. Изборите са състезанието, на което народът подрежда кой къде трябва да бъде. На какво основание те трябва да стоят в парламента. Аз съм против всякакви различни действия, от това, което демокрацията е позволила, това са изборите”. Борисов заяви, че при едни предсрочни избори ГЕРБ ще се бори за мнозинство в българския парламент, за да не може никой да им извива ръцете. „Цялата ни предизборна кампания ще бъде построена върху това. Едни избори струват 20 милиона лева. Ако не може да излъчим стабилно правителство, което да работи, да извади България от кризата, ще има нови избори. Затова на тази сакрална дата, на която ще са предсрочните избори, трябва да има 70 – 80 % избирателна активност”, коментира председателят на ГЕРБ.  „След неделя на предсрочните избори ще има толкова тежък наказателен вот, че резултатите въобще няма да бъдат тези. При предсрочни избори резултатите ще бъдат много по-високи и за нас, и за Реформаторите. Гласувалите български граждани за ГЕРБ и Реформаторите са повече от гласувалите за БСП и ДПС” - посочи Борисов.

„Три агенции даваха през цялото време, че БСП ще победи, което е абсурдно. Вчера Кольо Колев каза, че всъщност той познал резултата. Само че от неговите познати резултати 150 000 не са се явили на изборите. Толкова ме е дразнил с глупостите си, които е говорил за мен, и за ГЕРБ, че не мога да не му натрия носа сега. Или - Кънчо Стойчев. Партийни социолози и политолози дават оценка за други партии”, каза Борисов по повод грешните социологически проучвания, разпространявани по време на кампанията.

Относно депутатите, които са се обявили, че подкрепят „България без цензура”, Бойко Борисов припомни, че те винаги са гласували в подкрепа на кабинета. „Сега ще изчакаме да видим какво ще направят” - каза Борисов. „Бих посъветвал Бареков, да бъде малко по-скромен. При създаването на ГЕРБ бяхме първа политическа сила. Въпреки това, две години и нещо бяхме в опозиция”, заяви Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че не е забравил тежките обиди нанесени от Бареков и не може да става въпрос за каквито и да било съвместни действия: „Той така ме обиди, аз водя 15 - 16 дела срещу него”.

На въпрос - в какви отношения е с Делян Пеевски, с Цветан Василев, Борисов изрично подчерта, че няма никакви отношения с тези хора към момента. „Не се интересувам от други партии. Нормални отношения с всички. Пеевски, Василев, не съм ги виждал, не съм ги чувал, сигурно години. Пеевски постъпи правилно, че се оттегли от Европарламента. Не знам, дали го направи заради себе си или да спасят г-жа Михайлова, защото провалът в сектор „Екология” е такъв, че ще завлекат и общините, и държавата след себе си”, каза още Бойко Борисов.
За президентските избори Борисов заяви, че е могъл да се кандидатира още на предишните, но е предпочел да бъде в изпълнителната власт. „Винаги съм бил на най-тежките постове, главен секретар, премиер, със сигурност по-лесно е да си президент. Вчера последно се чух с Росен Плевнелиев. Подкрепям го”, посочи експремиерът. Плевнелиев го е поздравил за победата. На въпрос за обтегнатите отношения между президента и вицепрезидента, Борисов заяви, че като министри, двамата са работили добре. „Маргарита и с мен се е карала много пъти, и на мен е тропала по масата. В голяма част от случаите е била права и съм се съобразявал с нея. Плевнелиев беше министър, с който по теми от негово министерство сме работили с часове. Изключително съм доволен от тези хора. И сме в прекрасни отношения с Росен”, добави Бойко Борисов.

Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...