Menu
Max_Weber

Иван Костов: Невъзможно е партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ

„Невъзможно е партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ". Това заяви бившият премиер Иван Костов на срещата със своите симпатизанти в Кърджали, цитиран от агенция Cross.

Костов подчерта, че ГЕРБ носи основната вина за сегашното състояние на страната, а партньорство с Борисов и с Цветанов би навредило абсолютно на всеки. Затова на предстоящото през март национално събрание на Реформаторския блок той смятал да постави категорично въпроса за отношението към ГЕРБ.


Според Костов меката зима облекчила сметките на хората и не правела кризата толкова остра.


"Европейските избори са начин всичко да се прехвърли върху тях. Един вид, който и да протестира, ще му се каже да отиде да гласува и да определи с вота си какво иска. Теза на лабораторията е тази особена роля на евровота", посочи Костов.


Според анализите на лабораторията европейските избори са много по-важни от националните, защото извънредният вот през миналата година е създал много нестабилна управленска конструкция, опряна на вота на Атака.


"А това носи големи минуси, най-вече на БСП, от което се възползват Георги Първанов и хората му в АБВ. Предстоящите избори са нещо като реванш, като повторен избор - управляващи и опозиция ще си премерят отново силите и ще се види кой има право да бъде във властта. Трябва да се следят шансовете за преминаване на прага, защото който не ги прескочи, му предстои мрачно бъдеще. В този смисъл евроизборите ще играят ролята на сито - ще отсеят многото кандидати за Европарламента", коментира Костов.


Информацията е на агенция Cross.bg
http://www.cross.bg/kostov-gerb-reformatorskiya-1397147.html#axzz2tYnE17lk

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...