Menu
Max_Weber

Бареков с оферта към БСП за експертно правителство

Николай Бареков подаде ръка към БСП за съвместно експертно правителство след предсрочния вот. Той обаче постави твърдо условие – реформа в Столетницата. „Това е най-нормалната партия в момента, там проблемът е Станишев и Моника. БСП трябва да се реформира и да се освободи от старите муцуни в ръководството. Ако успеят да стегнат редици и промяната е качествена, ще им предложа да ме подкрепят и да управляваме заедно“, обяви лидерът на ББЦ в кулоарите на парламента половин час преди да започнат дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Орешарски”.

Бареков посочи, че ББЦ и коалиционните й партньори ще влязат в НС след предсрочния вот с внушителна парламентарна група от поне 70-80 депутати. Готов съм за министър-председател, да съставя правителство и да управлявам. Разбира се, че ще търся коалиционни партньори, ако гласовете не ни стигнат. Трябва да имаме всички опции пред нас“, обясни той предложението си към БСП. „ГЕРБ и ДПС вече се договориха – това е ясно. За нас ГЕРБ е не последна, а абсурдна и несъществуваща опция за коалиция. В същото време в БСП има млади хора, с които можем да работим“, каза Бареков.

Лидерът на ББЦ отново бе категоричен, че трябва да има предсрочен вот и да се излъчи служебно правителство от партиите, които са спечелили европейските избори. „Този кабинет трябва да гарантира нормалното провеждане на вота за НС и с този цирк, при който депутатите се събират като овце, а наркомани говорят от трибуната, трябва да се спре“, отсече той.

„В момента имаме двама боксьори свръхтежка категория, седнали на първия ред – Борисов, 60-годишен и вече по-бавен, и друг на годините на Кличко - аз. Седим и гледаме как Станишев и Местан се боцкат с перца, вместо ние двамата да излезем на ринга и да си премерим силите“, описа сегашната политическа обстановка Бареков.

Относно вота на недоверие към правителството, Бареков отсече, че е циничен, защото Борисов и Трайчо Трайков се провалили в енергетиката и предизвикали самозапалванията на 6 човека. Ние обаче от немай къде ще трябва да го подкрепим, коментира той.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...