Menu
Max_Weber

Бареков: Новата битка в държавата е ГЕРБ – ББЦ

Николай Бареков предизвика на двубой Борисов. Искам на тепиха на предсрочни избори да излезем и да си премерим силите, обяви лидерът на ББЦ в предаването „Очи в очи“ по bTV. Има нова битка в държавата и тя е ГЕРБ – „България без цензура“, отсече той. Бареков коментира днешното си изявление в парламента, че би управлявал с БСП, но след реформи в нея. Като категорично условие за това той постави смяна на ръководството. Столетницата БСП трябва да се освободи от старата генерация – Сергей Станишев, жената на Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Янаки Стоилов, Георги Пирински. В БСП има много хора, с които поддържаме добър диалог като Георги Кадиев и Страхил Ангелов, които подкрепиха закона за „Чисти ръце“, каза Бареков.

Не съм изключил и опцията с ГЕРБ – и там има хора, с които работим добре и имаме общи пътища, допълни той и обяви условието си – ако партията се откаже от Борисов и Цветанов и приеме „Чисти ръце“. Той добави, че с Борисов не е водил разговори, а с ДПС такива не може да има. Лидерът на ББЦ бе категоричен – българите, които го подкрепиха на евровота искат промяна и няма да му простят договорки с Борисов, Станишев и Местан.

„България без цензура“ е новото начало в политиката. Ние сме големите победители на евроизборите, категоричен бе Бареков. Затова смята, че предсрочният парламентарен вот е неизбежен. Длъжни сме партиите да седнем всички на масата и да изготвим план за предсрочни избори. Ако иска някой лидер среща с мен, тя ще е пред камери, обеща лидерът на ББЦ. Той посочи, че е нужен консенсус. Народът така подредил резултатите от евровота, че никоя партия няма право да излъчи еврокомисар.

Бареков каза, че иска да управлява като премиер, като определи за напълно достижимо партията и коалиционните й партньори да вкарат в парламента 70-80 депутати. Постът премиер за мен не е самоцел. От раз постигнах доста голям резултат, който никой не очакваше. Само ние сме срещу статуквото, обяви лидерът на ББЦ. Това е олигархия, две-три партии са си разпределили баницата – половината е за ГЕРБ, другата половина на ДПС, Станишев виси на джоба на ДПС и чака да му подхвърлят трохи, а отдолу народът стои гладен, коментира Бареков. "ГЕРБ и ДПС управляват българската държава, редят си поръчки, комисионни, рушвети. Страшни работи знам. Затова съм в политиката - да променя статуквото", отсече той.

Лидерът на ББЦ се обяви твърдо за социална политика. Народът трябва да бъде нахранен, категоричен бе той.

Бареков посочи и че вече има подготвени експерти за министри, с които да управлява и да извърши реформите. „Ние не сме хуни, събрани от улицата, а сме интелигентни и образовани хора. Това го разбират и в Европейския парламент. След офертите от групите на няколко партии, вече водим разговори и с ЕНП, съобщи Бареков.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...