Menu
Max_Weber

Атака иска касиране на изборите

„В българското Народно събрание се организира фарс, в който участват ГЕРБ и България без цензура. ГЕРБ, която прави предизборни нарушения  и ББЦ, които купиха гласове. За така наречената партия ББЦ искам да попитам главния прокурор, ЦИК, медиите  и останалите политически сили дали си дават сметка че ББЦ  постигна този резултат с 50 млн.лв.”, заяви заместник-председателят на АТАКА Десислав Чуколов на брифинг в парламента.

Чуколов обърна внимание на сумите, които е изхарчила ББЦ. „Ако всички смятате, че е нормално да имаш 50 млн.лв и  по този начин да влезеш в българската политика и да се изживяваш като фактор, ако за вас това е нормално, за нас от АТАКА това е извращение на пряката демокрация“, заяви националистът.

Депутатът от АТАКА припомни и как в миналия парламент ГЕРБ са купували на кило депутати, а в този мандат ББЦ действа по примера на ГЕРБ – също купува както депутати, така и избиратели. „Искам да попитам главния прокурор, в изборния ден всички големи национални телевизии показаха как се купуват гласове. Имаше ли един репортаж, който показва как АТАКА купува гласове? Не, нямаше. Надявам се във вашите репортажи Главна прокуратура да е видяла как си признаваха хората в пряк ефир, че ББЦ, Бареков им е дал парички, за да бъдат организирани, извозени и да си дадат гласа. Искам да попитам къде е сега главният прокурор и защо не разследва ББЦ? Защо мълчи? Искам да получа този отговор! Ако ЦИК излезе с решение и признае тези избори, ние от АТАКА ще стартираме процедура по касиране на тези избори. Ще искаме касиране на тези избори!“, категоричен бе Чуколов. Заместник-председателят на АТАКА се обърна към медиите с призив, докато не излезе истината за тези избори да не се говори, че в България има демокрация. Той подчерта, че ГЕРБ работи в пряка взаимовръзка с партия ББЦ и това е унижение за българската демокрация. „Това е истината и ще го видите идните дни и седмици“, заключи Чуколов.

Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...