Menu
Max_Weber

Лютви Местан: Ще подкрепим ремонт на кабинета, ако Орешарски го предложи

Не бихме подкрепили нов кабинет с нов министър-председател, заяви в предаването "12+3" лидерът на ДПС Лютви Местан. Ние сме на категоричната позиция, че в рамките на 42-рото Народно събрание, друг е въпросът колко ще бъде дълъг животът му, ние няма да подкрепим друг министър-председател, освен Пламен Орешарски. Ако той предложи ремонт на кабинета, ние ще го подкрепим. Сигурно е обаче, че не бихме подкрепили нов кабинет с нов министър-председател. Не виждаме вариант за друг кабинет с друг министър-председател, освен Пламен Орешарски.

Местан изтъкна, че само ДПС реално е спечелила привърженици на евровота. Това означава, че избирателите ѝ са доволни от статута на партия, която подкрепя управлението. Волята на избирателите на ДПС е обаче само част от общественото мнение, допълни той.

Избори утре е ултиматум. Не е време за ултиматуми, време е за диалог, подчерта Местан и допълни, че е готов на диалог с премиера и лидерите на политическите сили за търсене на решение.

ДПС, независимо от изборните резултати, няма абсолютно никакви претенции за разширяване на властовите си позиции, категоричен е Лютви Местан.

Все още не е ясно кой ще наследи Искра Михайлова на поста министър, но това ще бъде уточнено преди да бъде конституиран Европейският парламент през юни. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...