Menu
Max_Weber

Бареков: Правителството се готви да профука 4 милиарда за месец

4 милиарда лева се готви да изхарчи правителството в следващия един месец. За това предупреди лидерът на партията Николай Бареков по време на брифинг в Стара Загора. Той показа извадката, в която са предвидени 3 млрд. лв. по външния дълг, 700 млн. за самолети втора употреба, които по думите му ще работят максимум година и половина и 300 млн. за общините, които най-вероятно ще отидат по програми за общините на ДПС предизборно.

Бареков поиска президентът Росен Плевнелиев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и премиерът Пламен Орешарски да излязат с позиция по темета и попита защо „България без цензура“ е държана извън кръга на информираните.

„Това е изключително притеснително. Искаме да бъдем допуснати до разговорите и те да бъдат на светло“, коментира лидерът на ББЦ. „Към 4 млрд. лв. добавяме още 2,5 – 3 млрд. лв., които искат да източат с договори по Южен поток. Затова моята лична позиция е, че този проект трябва да се спре, при това правителство е абсолютно неизгоден за държавата“, посочи Бареков.

По думите му предсрочен парламентарен вот е неизбежен. „Плевнелиев призна днес, че се е срещнал задкулисно с Местан и Борисов. Ние му изпратихме писмо, но вместо да ни отговори, той започна совалки с ДПС и ГЕРБ“, коментира лидерът на ББЦ и попита дали са верни слуховете, че двете партии договарят правителство в рамките на този парламент и правителство след извънредни парламентарни избори. Според него БСП е в много тежко положение – в „нокаут“ и битката е ГЕРБ и ДПС от едната страна и ББЦ от другата. Бареков предупреди, че ще следи всяка стъпка на ДПС, ГЕРБ и Плевнелиев, за да не договорят някоя срамна сделка.

Лидерът на ББЦ обяви, че следващата седмица заминава за Брюксел, където лично ще води разговорите с либералите и консерваторите, а с ЕНП преговорите ги води Димитър Абаджиев. „Лично пред мен той проведе два разговора с тях“, контрира нападките Бареков. Той съобщи, че ще даде пресконференция след откриване на Европарламента в Брюксел, на която ще съобщи, че в България се е появила нова политическа сила, проевропейска, а страната ни се управлява от три партии – едната националистическа, втората – полуетническа и третата - социаллситическа. ЕС няма да остави нещата така, вече започнаха да спират еврофондовете един по един.

Лидерът на ББЦ коментира и офертата си към БСП. „Тя бе за патерица“, уточни той и обясни, че ако младите вземат нещата в свои ръце в Столетницата, ще постигнат добър резултат. „Тогава могат да управляват с нас, но като по-малък коалиционен партньор.

Националният съвет на „България без цензура“ се събира в понеделник. Поканени са всички областни и общински структури, както и коалиционните партньори. На съвета ще бъде направен анализ на евровота, съобщи Бареков.

Той поздрави местната структура с постигнатия резултат на евроизборите, като отчете, че процентът от гласовете, които взима ББЦ в Стара Загора, е по-висок от националния, който постигна партията. Той посочи, че има общини, в които ББЦ е равна с ГЕРБ, а има и такива, в които е първа политическа сила. Лидерът на ББЦ направи равносметката, че в населените места, които е посетил по време на кампанията, резултатът за партията на изборите за Европарламент са високи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...