Menu
Max_Weber

Бареков внася вот на недоверие за здравеопазването

Николай Бареков поиска сваляне на правителството заради проблемите на здравеопазването. „Ще инициирам подписка в парламента за нов вот на недоверие на тема здравеопазване. Големият въпрос е защо ГЕРБ, БСП, ДПС и Орешарски се провалиха в реформите на българското здравеопазване“, обясни лидерът на „България без цензура“ на пресконференция в Бургас малко след неуспеха на поредния вот на недоверие на ГЕРБ. Бареков посочи, че ще се иска подкрепата на младите хора в БСП като Георги Кадиев и Страхил Ангелов и към почтените хора в ГЕРБ." "Припомням, че по времето на Бойко Борисов цените на лекарствата се повишиха с 500%. Не е нормално в София да има 15 работещи линейки и над 100 лимузини в Народното събрание. Има линейки, но няма лекари. Защо не се обучават фелдшери, парамедици, три години учене и ставаш професионалист. Не може да наемаш лекари в Бърза помощ срещу 350 лева заплата. Ще искаме светкавичен вот", разви тезата си Бареков.

Лидерът на ББЦ каза, че независимите депутати, подкрепящи ББЦ, включително Данаил Георгиев, подкрепиха вота на недоверие. „Дадохме каквото можахме - три гласа. Ще определя Местан и Станишев с думата гьонсурат. Дано да ме разбере Местан. Ти го плюеш, то си мисли че го вали дъжд“, коментира Бареков. Той обяви, че проблемът с национално значение е, че през следващия месец това правителство се готви да изхарчи 4 милиарда лева. 700 млн. са за самолети втора употреба, които според анализа на генералите, които са част от "България без цензура", няма да са годни за употреба до една година. 300 млн. лева били предвидени за малки общини.

Тези пари ще бъдат откраднати, за да отидат за следващата предизборна кампания. Няма да отидат за социализация, а ще се усвоят от кметовете на ДПС, вместо да покрият увеличението на парите за майките, децата и безплатните лекарства за една година напред. Накрая ще направят по една градинка, с която да се хвалят и да показват, че са направили нещо. 1,4 млрд. лева ще отидат за погасяването за външния дълг от времето на Милен Велчев. Г-н Орешарски доказа, че не може да разгърне професионализма си."

Лидерът на ББЦ определи слуховете за смяна на ръковдството на партията като абсолютно неверни. Той коментира и репликата на Бойко Борисов от сутринта, че е настъпило "време разделно" с риторичния въпрос "дали не е настъпило турското робство, според Борисов". Бареков напомни предложението си, че е време дебатът да се пренесе в президентството, където трябва да се съберат всички партии, представени в националния и европейския парламент, за да се изработи консенсусен обединителен план за управлението на страната.

Бареков коментира и присъдата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, за който вече операция "Чисти ръце" не би била валидна, тъй като е осъден, а Борисов спешно трябва да се разграничи от него, така както беше обещал преди време. В противен случай съдбата на ГЕРБ би била към дъното. Бареков беше категоричен, че не би седнал на една маса с ГЕРБ докато Цветанов е част от партията и напомни, че на следващите избори вотът ще бъде между старите политици от ГЕРБ и новата партия "България без цензура".

На въпрос за бъдещата му дейност в Европейския парламент, Бареков заяви, че ще постави изрично условие на партията на Европейските консерватори и реформисти за заемането на председателско място в ключова за бъдещето на страната комисия към ЕП. За пример посочи комисиите по корупция или социална политика. Той определи тази амбиция като отговорност, която дължи на 240-те хиляди избиратели, които подкрепиха ББЦ в неделя.

Анализът след вотът в неделя показва, че ББЦ би имала над 25 общински кметове, сред които Сандански, Разлог, Белене, Раднево, Чепеларе, Каварна, Белоградчик, Сандански, Симитли и други. Според Бареков работата няма да спира и обиколките му в страната ще продължат, защото там където са проведени лични срещи изборният резултат е значително по-висок.

Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов добави, че резултатът в бургаска област от изборите е задоволителен, изграждането на структури в страната ще продължи на висока скорост и вече се обсъждат бъдещи кандидатури за участие в местни избори. В контекста на това изказване Николай Бареков добави, че е разпоредил на местните структури да се предлагат и кандидати за депутатски листи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...