Menu
Max_Weber

Борисов и безплатни лекарства е като Хитлер и човешките права на евреите

Борисов да говори за безплатни лекарства е все едно Хитлер да говори за човешките права на евреите. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков отвърна на удара на председателя на ГЕРБ, който го нападна тази сутрин от ефира на bTV, като нарече абсурдни намеренията на ББЦ да направи безплатни лекарствата за деца и възрастни.

Борисов излъга, че никъде няма безплатни лекарства за децата в Европа, защото най-вероятно не знае, че подобни практики има и в Германия, и в Италия, и в Англия. Така Бареков коментира думите на Борисов и посочи, че времето на ГЕРБ лекарствата са поскъпнали с 500%, включително и тези за деца.

„Затова да говори той за дефицит на НЗОК, е все едно Хитлер да говори за свобода на словото, защото по негово време Симеон Дянков открадна 1,6млрд. лева от НЗОК и ги даде за строеж на магистрали, които така и не бяха построени“, припомни лидерът на ББЦ.

Със заявлението си, че не би преговарял само с „България без цензура“, Борисов призна, че сме основните му опоненти. Благодаря за самопризнанието, каза Бареков и посъветва Борисов да бъде по-смирен и да спре атаките към основния си противник, който вижда в негово лице.

Бареков обвини Борисов в лъжа и заради думите му, че двамата не са се виждали от 2009 г. "Той ме е търсил многократно след това, за да ме моли за различни услуги на близки до него хора, които аз не съм извършил и не съм обръщал внимание. С днешна дата той звъни на мои приятели и съюзници, за да ги кара да си променя отношението ми към него. Това няма как да стане", категоричен е лидерът на ББЦ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...