Menu
Max_Weber

Мая Манолова: Лов на вещици в партията няма да има

Ситуацията в БСП е тежка и неприятна след изборите. Ясно е, че никой не обича да губи. Но това не означава, че непременно трябва да се подават оставки. Лов на вещици в партията няма да има.

Правим много детайлен анализ за причините,  довели до изборните резултати, но това ще отнеме време. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в студиото на БТВ. „Ще има мерки как да върнем енергията и активността в партията. Всеки от нас е отговорен за резултатите в неговия избирателен район. Пред нас стои предизвикателство да си стегнем партията”, добави  Манолова. Тя беше категорична, че промяната трябва да тръгне от върха, защото "имаме много голям потенциал, но оставката на лидера на левицата – Сергей Станишев не стои на дневен ред".  По думите и силата на БСП е в работата сред хората и не се бои от избори, но това ще се реши в  Народното събрание. Тя добави, че Станишев  е политик от световен мащаб и има много възможности пред себе си. Манолова беше категорична, че той има европейско бъдеще.  „Лидерът ни избира да остане и да решава проблемите в страната. Форумът, който ще се произнесе дали да има промени в партийното ръководство, предстои. Няма да коментирам оставки”, категорична бе тя. Според нея има две важни предизвикателства пред БСП в момента - персонални промени и промени в секторните политики и в цялостната политика. "Очакваме анализ и отчет за изпълнението на програмата на правителството за една година управление. Ще поставим конкретни задачи пред всеки един министър. Въпросът не е в персонализацията, а в определени политики, които трябва да се случат. Загубихме изборите, защото левите избиратели нямат усещането, че БСП управлява”, заяви още тя. Манолова каза още, че хората нямат усещането, че социалните ангажименти се изпълняват. Най-важното според нея е да се ускори  работата на правителството, свързана с икономическата политика и възстановяването на икономиката като цяло. „Не казвам, че няма да има промени, но темповете на правителството сякаш се забавиха. Хората искат промяната да дойде по-бързо. За нас управлението не е на всяка цена. Ще подкрепим всяко предложение, което ще доведе до бързо подобряване на живота на хората”, завърши зам. – председателят на парламента.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...