Menu
Max_Weber

АТАКА събра необходимите подписи за искане за касиране на изборите

Партия АТАКА събра необходимите подписи за искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП. Подписката вече е внесена в деловодството на Коституционния съд.

От ПГ на АТАКА са се подписали: Гален Монев Миглена Александрова Николай Александров Ради Стоянов Венцислав Лаков Петър Петров Явор Нотев Любомир Владимиров Магдалена Ташева Димитър Аврамов Маргарита Николова Калина Балабанова Кристиян Димитров Иван Димитров Кирил колев Станислав Станилов Павел Шопов Адриан Асенов Илиян Тодоров Димитър Димов Деница Гаджева От ПГ на БСП са се подписали: Борис Цветков Иван Иванов Атанас Пъдев Таско Ерменков Георги Андреев Таньо Киряков Атанас Замфиров Евдокия Асенова Деян Дечев Лазар Попов Добрин Данев Сияна Фудулова Георги Мърков Петър Дулев Жара Пенева Васил Антонов Георги Кадиев Кирил Добрев Пламен Желязков Кирчо Карагьозов Захари Георгиев Пенко Атанасов Йордан Младенов Алекси Алексиев Димитър Горов Калин Милчев Минчо Христов Явор Куюмджиев По-радно днес от „Атака“ изпратиха и жалба до главния прокурор Сотир Цацаров за обявяване на резултатите от изборите за ЕП за невалидни. В жалбата до главния прокурор Сотир Цацаров кандидатите за евродепутати от „Атака“ Магдалена Ташева, Павел Шопов, проф. Станислав Станилов и Явор Нотев оспорват законността на проведените избори на основание чл.394,ал.1 от Изборния кодекс. Националистите са категорични, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност. В жалбата до главния прокурор пише, че са допуснати следните закононарушения: „На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки. На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот“. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...