Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: БСП иска на всяка цена да управлява, „Атака” иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена с тях в канала (Видео)

БСП, ДПС и “Атака” държат всички властови лостове – ДАНС, МВР. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той подчерта, че БСП иска на всяка цена да управлява, „Атака” иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена от тях в канала. „Сигурно се срещат всеки ден и не могат да се разберат. Аз съм убеден, че те се срещат, но не могат да се разберат. Няма как да се разберат”, заяви Борисов.

„Мая Манолова направи Изборен кодекс – изведнъж искат касиране на изборите, а кой ги е провалил тогава? Кой прави Бобов дол? Кой допусна тези платени наблюдатели? Те. Да ги касират, ще ги бием още повече”, категоричен беше Борисов. Той предложи да бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят, в който на фамилия Станишеви да се определи пожизнен пост – „висок, царствен за вечни времена”. По думите му, ГЕРБ ще подкрепи да се намери длъжност на „това момче“, за да мирне, защото не може да стане пръв в партията си. „Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски”, обясни Борисов.

По отношение на финансовото състояние на държавата, Бойко Борисов коментира, че към момента, пасивът в държавата е огромен, дефицитът е огромен, затова управляващите искат отново да теглят нови заеми, докато избягат. „След като избягат, да казват – ние помните ли нещо увеличавахме. Още първият ден на следващото правителство трябва да се вдигне пенсионната възраст, трябва да се направят съкращения, да се връщат заеми с лихвите. Това не е честно към следващото правителство, което се прави в момента. Нима тези хора не говореха, че ГЕРБ прави контрабанда? А сега е огромна и дефицита е огромен”, каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ в думите на Лютви Местан се разчита, че съзнава, че не е логично партията победителка на всички избори досега и за български парламент, и за европарламент, да е извън управлението. Бойко Борисов коментира, че не познава предложеният за министър на екологията, но СV-то му е впечатляващо. „Кой от тях имаше някакъв опит? Чобанов какъв опит има? Стойнев какъв опит има? Докараха всичко до просешка тояга. Нямат опит. Единственият опитен там беше Станишев и трябваше да стане премиер и да си носи политическата отговорност. Това е логиката в цяла Европа – лидера на партията победител става премиер или президент”, посочи Борисов.

Бойко Борисов заяви, че некомпетентността на контролните органи в министерствата се прехвърлят в общините. „Сега са решили да касират изборите – прекрасно, ще похарчим още 20 млн. И без това искат да взимат заеми – още 3 млрд. Догодина, когато започнем да връщаме 4 и 4 с лихвите?”, посочи Борисов. Според него всички българи ще плащат, ще спират и фондовете. „Утре в 10.00 часа събирам всички кметове на ГЕРБ, защото всички пищят кански. Некомпетентността на контролните органи в министерствата се прехвърлят сега в общините”, заяви той и припомни как по времето на ГЕРБ няма спрени еврофондове.

Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление не е имало никакви проблеми с обществените поръчки. „Когато се работи на такива мащаби, с такива големи обороти, винаги могат да се допускат грешки. Затова са именно тези контролни органи, които правят корекции на място”, посочи Борисов.

Относно процедурата по „Южен поток” Бойко Борисов призова Орешарски да подпише и да си отиде, за да няма никакъв проблем с Брюксел. „Каква тръжна процедура? Тръжната процедура не помните ли, че я обявиха преди Нова година”, подчерта още Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...