Menu
Max_Weber

Бой и притискане на служители в Разложко

Пореден опит на ГЕРБ да си извоюва служебна победа стана ясен вчера, след като симпатизанти на „България без цензура“ сигнализираха в офис на партията. В разложкото село Долно Драглище е разкрита секция в Дома за възрастни хора с ментални и физически увреждания. Това е прецедент за селото, което е с 500 жители и никога в него не е имало втора секция, коментираха симпатизантите на ББЦ.

По-скандалното в случая обаче, е, че председател на секционната комисия в дома, е заместник-управителят му, а един от членовете на комисията се аказва служител. Ден преди изборите работещите там са събрани от актива на ГЕРБ и им е казано: „Номерът има ли нужда да ви го казваме – 18“. Те били и директно заплашени с уволнение, ако в урните бъде намерена и една бюлетина, на която е отбелязан друг номер. В дома и защитените жилища около него са настанени около 40 души. Всички те гласуват с придружител. В нощта на изборите при отварянето на резултатите са открити само няколко недействителни бюлетини, 5 за БСП и 3 за „България без цензура“, а останалите – за ГЕРБ.

Наглостта в региона става много голяма и дори представителите на ГЕРБ стигат до крайности, каза общинският съветник от ББЦ в Разлог Димитър Захариев. Следващата седмица той ще даде пресконференция, на която ще бъдат изнесени данни и факти за нанесен побой върху арендатор в града. „Това, което се случи на този човек, ние квалифицираме като опит за убийство и начин за сплашването ни“, коментира Захариев.

Ангел Янудов е от Благоевград и арендува земи в Разлог. Дълго време той подава молби до ръководството на общината, за да наеме свободни терени около глада. Исканията му обаче остават неудовлетворени и без отговори, а междувременно бизнесменът разбира, че желаните от него терени са дадени на конкурентна фирма, чийто собственик е свързан с депутат от ГЕРБ. След като бизнесменът поставя въпроса „защо“, следва наказателната акция – Янудов е пребит. Случаят е бил заснет от охранителни видеокамери и нападателите са разпознати.

Два месеца по-късно обаче, когато въпросът се поставя и от Захариев в Общинския съвет и наказателната акция се повтаря, но този път човекът е пребит от маскирани, въоръжени с метални прътове. Ангел Янудов в момента се намира в „Пирогов“ със счупен череп и хематом.

„Очевидно е, че ръководството на общината се страхува и е влязло в договорки с ГЕРБ. Затова се опитват да прикрият следите от своето беззаконие, а нас да ни сплашат“, коментира Захариев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...