Menu
Max_Weber

Бареков: Бойко се уплаши от народа

"България без цензура" внася искане в НС за задължително гласуване. До дни то ще бъде депозирано в деловодството на парламента от депутатите Румен Йончев и Светлин Танчев. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той обясни, че така ще се приключи разправията дали да има референдум и промяна в конституцията. Задължителен вот трябва да има, той е спасителен вариант за България, отсече Бареков.

Той обясни, че тогава според всички анализи, коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще вземе 40% от гласовете, ще има над 100 депутати в парламента и няма да се стига до срамни коалиции. За първи път ще има управление с ясна физиономия, с ясен министър-председател и кабинет преди изборите. ГЕРБ си дава ясна сметка за това, че ще бъде лишен от твърдите гласове на ДПС, а ромите ще спрат да продават вота си. "За да се приеме задължителният вот обаче трябват гласовете на ДПС и ГЕРБ, за да няма обидени, ББЦ предлага задължителното гласуване да важи само за парламентарни избори. Така Местан да не се притеснява, че ще трябва да гласува например за Ангел Джамбазки", обясни Бареков.

Той коментира и опитите на ГЕРБ да финтира задължителния вот с предложение за референдум. Бойко Борисов да не се държи като неначесана мома, той е в ролята на мишката, която се страхува от котката – българският народ, посочи Бареков.

Лидерът на ББЦ обяви днес старта на похода на коалицията към властта и започна от местността Янини грамади на възпоменателен събор за Александър Стамболийски, организиран от ЗНС. Българската държава има нужда от възстановяване и ние ще го направим, бе посланието на лидера на ББЦ.

Той обясни, че коалицията вече е фактор в ЕП. Двата гласа, които консерваторите получиха от мен и Ангел Джамбазки, отприщиха мощна вълна от партии, които напускат националистическите среди и се присъединяват към консерваторите, обяви той.

Лидерът на ББЦ каза, че се сбъдват прогнозите му, че Юнкер няма да бъде председател на ЕК. Той вече е на път да се оттегли до няколко дни. Вече има партия, която може да гарантира управление в център-дясно в Европа. Призовавам партиите от това пространство като ЕНП, да преосмислят своето поведение и колаборацията си с ПЕС. Тя изглежда вече доста безсрамна, а някой се опитва да я прехвърли в България. Време е да се разбере, че ние не сме евроскептици, а умерени еврооптимисти. ЕНП трябва да се обърне към консерваторите и дори либералите, с тези три партии можем да направим такова силно мнозинство, че да изберем кандидатурата, която искаме за председател на ЕК, коментира Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...