Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: ГЕРБ е готова за избори

С цялото си нахалство управляващите са вкарали като първа точка в дневния ред да си изберат за 7 години мандат ръководството на Сметната палата, което е недопустимо. От ГЕРБ настояваме този парламент повече да не взима никакви решения, които касаят бъдещето. Това каза от Вашингтон за Агенция „Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Нека да оставят на следващото мнозинство, каквото и да е то, да взима решения , каза още той.

По отношение провеждането на предсрочни парламентарни избори в страната Борисов бе категоричен, че партия ГЕРБ е готова за избори. „Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи- тогава. Искам да поздравя всички протестиращи, които една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство. Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена на него и на министрите”, коментира Борисов.

Бойко Борисов отчете, че връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период е поредният шамар за това управление. „Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли да подкрепим работата на служебното правителство през тези един - два месеца, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още той.

Председателят на ПП ГЕРБ поздрави Сергей Станишев за това, че е признал загубите от изборите и е счел, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори. „Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансово-икономическото състояние на страната е катастрофа”, предупреди Борисов.

Относно искания вот на недоверие, внесен от ГЕРБ заради финансовата политика на настоящия кабинет, Бойко Борисов съобщи, че на практика този вот е станал безсмислен, но ще се съобрази със законовите възможности, тъй като няма смисъл да се продължава агонията на това правителство.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...