Menu
Max_Weber

БСП: Остро възразяваме срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството

БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността.

Категорично се противопоставяме на всеки опит за насаждане на омраза и агресия в обществото ни, както и за налагане на изкуствено разделяне на нацията. Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия. Настояваме политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт. Нека се противопоставим на подобни грозни действия, които са не просто израз на омраза или незнание, но и на духовното падение на нацията. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...