Menu
Max_Weber

Волен Сидеров: Предсрочните парламентарни избори ще са през есента

След Консултативния съвет по национална сигурност при президента лидерът на АТАКА Волен Сидеров спази обещанието си и разговаря с представители на медиите. От думите му стана ясно, че останалите три парламентарно представени политически сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, са се обединили около предложението на президентската администрация – предсрочните парламентарни избори да са в периода 28 септември 12 октомври 2014 г.  От уточнението на датата за вота щяло да зависи кога премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка и произтичащите от това избор и назначаване на служебен кабинет и премиер. „Не ме питайте за имена, не е ставало дума. Оставката на Орешарски може да стане до края на тази или в началото на следващата седмица“, каза Сидеров.

Лидерът на АТАКА посочи, че по-краткият срок за провеждане на предсрочни избори за него остава края на месец юли, което все още било възможно. Сидеров изрази съжаление, че важните въпроси за „Южен поток“ и руско-украинските отношения, препятстващи регулярната доставката на газ за България не са намерили сериозно място в консултациите. Министрите, участващи в КСНС уверили, че в тази връзка няма заплаха за националната сигурност на държавата. За допълнителни разговори останало окончателното уточняване на датата за избори – 28 септември, 5 или 12 октомври, както и темата за референдума, предложен от президента Росен Плевнелиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...