Menu
Max_Weber

Премиерът Орешарски към Патриарх Неофит: „Българската православна църква е опора за съхраняване на единна България“

В поздравителен адрес до Негово Светейшество Неофит, Патриарх български и Митрополит софийски, председател на Св. Синод на Българската православна църква министър-председателят Пламен Орешарски изрази сърдечните си поздрави по случай първата годишнина от неговата интронизация като му пожела здраве и дълголетие.

„Вие сте олицетворение на очакванията и надеждите на българските граждани, наш пастир и духовен водач, призван да върне вярата на хората, да работи за единението на българската нация, за съзидание, достоен живот и напредък”, пише премиерът.


„Българската православна църква е опора за съхраняване на православното единство, на българския национален дух и култура, на единна България. Вярвам, че всеки български гражданин от сърце цени тази Ваша искрена любов и загриженост за Отечеството“, се казва в поздравителната телеграма на премиера Орешарски.


„Смирението, с което приехте високата отговорност и мъдростта, с която вземахте важните решения по църковните дела през тази година, са доказателство за Вашата принципност, последователност и силна воля“, се казва още в телеграмата.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...