Menu
Max_Weber

Операция „Държава“ обяви Бареков

Николай Бареков обяви операция „Държава“. Той обеща тотална проверка на всички по високите етажи на бизнеса и политика, участвали във взимане на ключови решения за страната. За около година ще бъдат проверени по предварителни списъци около 20-25 хиляди българи, заяви лидерът на ББЦ в пряко включване по радио К-2 от Дубровник, където е на заседание на Изпълнителното бюро на Еропейската консервативна партия. Той обясни, че в тази операция ще бъде направена пълна ревизия на приватизацията през прехода, всички сигнали за нарушения ще бъдат предадени на прокуратурата, ще има много разследвания и осъдени. Фирмите и предприятията, за които се докаже, че са продадени в нарушение със закона, ще бъдат върнати на държавата.

Досега у нас до всеки един политик стоеше по една банка и един бизнесмен. Зад Борисов стои Прокопиев и Цветелина Бориславова, до Станишев – Моника, до ДПС – обръч от фирми. Всичко това ще излезе на показ, категоричен е Бареков. Той отсече, че това, което се случва с Корпоративна търговска банка е недопустимо и обеща всичко около нея – тези обвинения, тези арести да бъде извадено на масата. Ще бъдат проверени и другите банки – дали чуждестранните спазват законите на държавата какви парични потоци има в тях, има ли пране на пари. В България очевидно политиците са много богати и перат пари, достатъчно богати, за да си имат дори банки, включително и чуждестранни – всичко това ще бъде проверено, обеща лидерът на ББЦ.

„В скандала между Пеевски и Василев стана ясно, че съм единственият независим политик в България. Благодаря на двамата, които, въпреки че си нанасят мощни, смъртоносни удари, не си позволиха да замесват моето име. Това е така, защото съм имал винаги блестящо чисти отношения, за разлика от Борисов, който има задкулисни срещи с бизнеса, с банкери и кафета с политици. Искам да уверя симпатизантите, че ББЦ няма общо с никакви банки, финансови институции, фирми и други партии“, посочи Бареков пред водещата Клара Маринова. Той каза, че борбата на ББЦ е да управлява сама, за да може да извърши нужните реформи. Изборът за премиер е между мен и Борисов, отсече Бареков. Той обяви, че е готов да управлява в коалиция с друга политическа сила, но цената, която няма да плати е да се откаже от операциите „Чисти ръце“ и „Държава“ и от програмите си за реформа и социална политика.

„Ако решат БСП и ГЕРБ да правят коалиция, то ще е не защото така им е казано от ЕС, а защото искат да се прикрият, да не се разследват. Няма друга такава партия като ГЕРБ – всички са били членове на БКП, а казват, че са десни. Всъщност и БСП, и ГЕРБ са леви партии“, каза лидерът на ББЦ. Той коментира като несериозна позицията на гражданския съвет на Реформаторския блок за подадената от него ръка за обединение на десните. „Направил съм послания към партии, а не към блока, който очевидно се разпада, вече има вътрешни задкулисни срещи кой кого да гони. Моето ниво на разговор е високо – политическо и очаквам на такова ниво да ми бъде отговорено от лидерите на партиите“, обяви той.

Според Бареков приоритетите, за които уж се споразумяха парламентарните сили на КСНС при президента са приказки, които само звучат добре. „Няма национален консенсус в България. Самите политици се изпокараха, не могат да се гледат, има реваншизъм. Най-вероятно ще направим лоша номинация за еврокомисар и това ще е поредният резил за страната, защото политиците й не могат да се разберат. Сега е моментът за силни номинации. Аз вече лобирах пред консерваторите да получим комисии по енергетика и екология“, обясни той.

„Парламентът продължава да съществува, въпреки че вече е умрял и продължават срамните сделки. Не приеха задължителното гласуване, защото треперят от страх, че ББЦ ще вземе 40% от гласовете. Затова призовавам хората да гласуват масово за ББЦ – само ние имаме социална програма и план за реформа, чиято цена няма да я платят обикновените българи, а такива като Борисов и Местан“, посочи лидерът на ББЦ.

Бареков коментира и апела на Станишев ББЦ да бъде включена в разговорите между партиите, които стартират от вторник. „Станишев слуша какво му се говори отвън. Аз съм единственият добре приет български политик в Европа. Най-вероятно е бил посъветван, че без Бареков няма как да има декомократичен процес в България. Борисов, когато отиде по коридорите на ЕП, ще го привикат да му обяснят, с преводач разбира се, че не трябва да изключва ББЦ от политическия процес“, каза председателят на "България без цензура".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...