Menu
Max_Weber

Бареков към младите: Трябвате ми за управлението на страната

Николай Бареков поиска младежи в управлението. Само със силна младежка организация можем да спечелим изборите и да управляваме държавата. Трябват ми млади, можещи, безкористни хора. Вие имате нови виждания за това как да функционира държавата, най-големите патриоти сте“, обърна се той към 150-тина младежи в Перник, избрали да станат членове на „България без цензура. Специално за учредителното събрание на областната младежка структура той се върна ден по-рано от форума на Европейската консервативна партия в Хърватска. Той поиска подкрепата на младите и за кандидатурата си за премиер, която ще се гласува на партиен конгрес преди предсрочния парламентарен вот. От своя страна обяви конкурс за младежи, които ще вземе като асистенти в Европарламента.

„Искаме да управляваме страната и да задържим младите българи. Сега сте принудени да напускате родината, защото тук няма работа, няма перспектива. Това е национална катастрофа“, категоричен е Бареков. Ако и това поколение напусне – България свършва. Ще останат тук само бедни, стари хора – ще станем член на ЕС в будна кома, отсече той. Лидерът на ББЦ посочи, че нито една друга партия не говори за този проблем, а самите западняци вече искат силно правителство у нас и силен лидер. Той уточни, че ще поиска до септември от премиера на Великобритания Дейвид Камерън облекчения на таксите за български студенти, но са ангажимент България първа да им предложи работи след димпломирането. Бареков допълни, че ако получи управлението на държавата няма да вдига студентските такси, но ще намали университетите и ще вдигне качеството.

„С демографската криза години наред управляващите се опитваха да изтикат младите в чужбина, за да безчинстват тук. Ние казваме категорично не на това, което се опитват да направят с нас“, каза на свой ред лидерът на младежката организация на „България без цензура“ Нико Митев. Той обяви, че се сформират работни групи за изработване на национална стратегия за развитие на младите.

За областен младежки лидер бе избран студентът в Лесотехническия университет Кирил Димитров. Заместник-председатели станаха Венцислав Владов, Вероника Кирилова, Денислав Владимиров, Ромина Такова и Димитър Димитров, всички са студенти. Секретар на младежката структура ще е Гергана Иванова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...