Menu
Max_Weber

Бареков: Борисов се опитва да разклати финансовата система, връщайки Дянков в политиката

Бойко Борисов се опитва да разклати финансовата система, връщайки Симеон Дянков на бял кон в българската политика. Борисов да отговори случайно ли е съвместното му посещение в САЩ с Дянков и издигането на Дянков на високи постове във ВТБ. Това коментира лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, като отново подчерта, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори битката ще е между него и Бойко Борисов.

"Какво би казал българският бизнес, ако един рекетьор като Борисов се завърне във властта и в тандем с Дянков му вземе фирмите? ", попита евродепутатът и предупреди, че този тандем ще умори от глад малкото оцеляло българско производство.

"Всички олигарси без изключение ще бъдат разследвани от специална комисия, която ще проследи придобитото от тях имущество чрез приватизация, както и създаването на банки и инвестиционни фондове", съобщи Бареков. Той уточни, че ще бъдат разследвани връзките между бизнеса и политиката, а цялото имущество на политиците извън България, включително дворци, палати и имения, особено такива в дестинации като Швейцария и Англия, ще бъдат обект на специална проверка, за да се изясни произходът на средствата, както и какви данъци са плащани.

"Бих посъветвал българските политици и бизнесмени да не си хвърлят парите за дворци в чужбина и особено в Швейцария, защото в момента българският народ е достатъчно гладен, за да си го позволят те", подчерта Бареков във връзка с информацията, че семейство Станишеви притежават замък в Швейцария.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...