Menu
Max_Weber

Десислава Терзиева: 110 млн.евро е индикативният бюджет за туризъм по новата ОП „Региони в растеж“

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева посети Музея на солта в Поморие. Проектът е финансиран с близо 2 млн.лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Музеят е единственият по рода си в България и Източна Европа, специализиран в производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода, което е автентичен местен обичай.

„Проектът е пример, че когато има интегрирано развитие, когато се надграждат успешни начинания, се постига добавена стойност“, заяви министър Терзиева.


По думите на министъра туризмът е ключов отрасъл на българската икономика, който e приоритетен за правителството. 110 млн.евро е индикативният бюджет за туризъм по новата ОП „Региони в растеж“.


Пред журналисти министърът на регионалното развитие съобщи, че са осигурени 4 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на пътя Миролюбово – Каблешково – Тънково – Слънчев бряг. Строителните работи по 29-километровото трасе ще започнат през пролетта и ще завършат през юни – преди началото на активния сезон. Плановете на регионалното министерството предвиждат за новия туристически сезон да бъдат изградени и две нови кръгови кръстовища на входа и на изхода на Поморие.


Терзиева информира, че започва и проект за брегоукрепване на Поморие. „Пролетта стартираме тръжната процедура. Индикативният бюджет е около 8 млн.лв., осигурени със заем от KfW.” Обектът има голямо значение за опазване на Черноморския бряг от ерозия, както и за предпазване от наводнение на прилежащите територии в община Поморие, посочи министърът и добави, че строителството може да започне още това лято.
При посещението си в Поморие министър Терзиева връчи лично на кмета Иван Алексиев Разрешение за строеж на проекта за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в града.


Източник: Пресцентър МРР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...