Menu
Max_Weber

Георги Първанов: Политическата стабилизация минава през избори наесен

Политическата стабилизация минава през избори наесен. Другото би било нелогично и мъчително за нацията. В противен случай затъването ще продължи. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ в предаването ДЕНЯТ ON AIR на телевизия BULGARIA ON AIR. Той е категоричен, че за излизане от кризата за България е необходимо да бъдат предприети непопулярни мерки и изрази готовност да участва в прилагането им така, както е работил като държавен глава. За целта обаче е необходимо страната ни да се върне към добрата политическа и коалиционна култура. „Няма начин. Никой сам не може да изведе България от кризата. Трябва голяма коалиция, но с ясно разписано коалиционно споразумение”, каза Първанов и добави, че добрите примери за целта могат да бъдат взети и от българската история. 

По въпроса за скандалите около Корпоративна търговска банка - налице са симптоми, че се работи адекватно при случващото, но има и сведения за това, че процесът може да е предизвикан от отделни държавни структури с изтегляне на средствата от банката на Цветан Василев, коментира Георги Първанов. Що се отнася до прокуратурата, според президента от тази страна са направени някои непредпазливи ходове – сякаш емоционално. Но може да се окаже и съвсем целенасочено – част от общата схема, смята той. Първанов е на мнение, че няма паралел между случаите „Костинброд” и „КТБ”, но не изключва вероятността далеч, зад кулисите, да има общ сценарист и по двата сюжета. А целта е да стане ясно, че има хора, които стоят над държавата и диктуват действията на отделните институции, заключи президентът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...