Menu
Max_Weber

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 26 и 27 февруари в главната квартира на Алианса в Брюксел, Белгия. Сред акцентите по време на двудневния форум ще бъдат приоритетни за НАТО проекти, сред които противоракетната отбрана и съвместното многокомпонентно разузнаване и наблюдение.

В две работни сесии на Северноатлантическия съвет във формат министри на отбраната ще бъдат обсъдени въпроси, засягащи инициативата за свързаност на силите, развитието на морската стратегия на Алианса и политиката в областта на киберсигурността.


През втория ден от срещата в Брюксел министър Ангел Найденов ще участва в заседание на министрите на отбраната във формат ISAF, на което ще бъде направена оценка на преходния период и ще бъдат обсъдени възможни развития на обстановката след предстоящите през месец април избори в Афганистан.


По време на срещата министрите на отбраната ще заседават и във формат Съвет НАТО – Украйна.


Министър Ангел Найденов ще проведе и двустранна среща със секретаря по отбраната на САЩ Чък Хейгъл.


В делегацията на министъра на отбраната на Република България са включени заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев, началникът на политическия кабинет Иван Жерков и полковник Радостин Илиев, директор на дирекция „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната.


Източник: Дирекция „Връзки с обществеността“ Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...