Menu
Max_Weber

Проф. Борислав Борисов: Амбицията на АБВ е да върнем автентичното ляво

Амбицията на АБВ е да върнем автентичното ляво. Необходимо е да направим нов прочит на социалистическата идея за управление, съобразена със съвременните реалности. Това заяви в ефира на радио К2 членът на инициативната група на АБВ проф. Борислав Борисов.

По думите му първата стъпка към наистина разумно управление на държавата е възстановяването на политическия диалог. Недопустимо е всяко следващо правителство да загърбва приоритетите на предходното и България да продължава да се ръководи без дългосрочна визия, посочи той.

Според него държава, в която е заложено на социална форма на управление трябва да разчита на истински леви мерки. Такава например е въвеждането на семейното подоходно облагане, където данъчната тежест е съобразена с броя на работещите в едно семейство. Това обаче не може да се приложи при сега действащата система, която разчита на плосък данък и необлагаем минимум, заяви Борисов. Той  допълни, че негативите на този налог са видни и в неговата корпоративна част, която доказва своята  неефективност с факта, че не носи на страната ни никакъв ръст на така желаните от всички чуждестранни инвестиции.

Държавата трябва да поеме и своята роля на икономически субект, посочи още проф. Борислав Борисов. Трябва да бъде насърчавано създаването на едри високотехнологични предприятия, чиято дейност ще се обслужва от множество фирми от дребния и среден бизнес, което ще осигури нови и добре заплатени работни места, а в последствие и стабилност на социална и здравна системи, обобщи той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...